Saya ada mendapat soalan daripada customer saya yang bertanya kan tentang bagaimana cara mengatasi mata rabun jauh.

       Kak, saya ada masalah rabun jauh. Dah dekat 10 tahun saya tukar ganti spek mata sebab power selalu berubah. Rasa rimas pun ada. Teringin rasanya nak lepaskan spek. Ada tak mana-mana suplemen Shaklee yang boleh bantu atasi masalah saya?

Tengok orang pakai kaca mata macam seronok aje. Teringin pulak nak pakai. Sekali, bila dah pakai barulah tahu seronok atau tak seronok. Saban tahun, power mata mesti meningkat tak turun-turun. Stress pun ada. Kos buat cermin mata bukannya murah. Bila dah rasa letih pakai cermin mata, beralih kepada contact lense pulak. Kena tanggung kos contact lense dan pencucinya pula.

Sape pakai cermin mata tahulah kan perasaannya. Tu tak masuk lagi bila tiba-tiba tak ingat cermin mata letak dekat mana, raba-raba tak jumpa. Bikin stress. Kes lebih parah, anak main dengan cermin mata dan terpatahkan. Nak marah pun, salah sendiri. Redha dan buat lain ajelah. Ada tu sanggup salotape bingkai cermin mata sebelum dapat buat yang baru. Haru betul.

cara mengatasi mata rabun jauh

Apa yang anda perlu tahu adalah dengan pengambilan nutrisi yang betul, masalah mata rabun insyaAllah boleh di atasi atau dikurangkan. Berikut adalah antara nutrisi dan vitamin yang membantu untuk mendapatkan mata yang sihat  :

Vitamin A : paling bermanfaat bagi kesihatan mata. Kekurangan vitamin A akan menyebabkan masalah rabun dan silau.

Minyak ikan Omega-3 : membantu menjaga fungsi mata dan bahagian sekeliling mata.

Lutein & Zeaxanthin : Melindungi mata dari sinar UV-A, iaitu sinar matahari yang berbahaya. Ia membantu merendahkan risiko katarak dan masalah penglihatan yang berlaku seiring dengan peningkatan usia.

Vitamin C & Vitamin E : melindungi mata dan sekeliling mata daripada molekul perosak yang terhasil dari radiasi matahari. Membantu mengatasi penyakit katarak dan masalah penglihatan berkait usia.

Zinc : Membantu menghantar vitamin A dari hati ke retina untuk menghasilkan melanin. Zinc juga penting untuk menjaga retina dan jaringan pembuluh darah di sekitar mata.

 

Di Shaklee terdapat gabungan suplemen untuk nutrisi di atas yang diperlukan oleh mata rabun jauh iaitu :

  • Vitamin A, Lutein dan Zeaxanthin telah digabungkan di dalam Carotomax.
  • Minyak ikan omega-3 terkandung di dalam Omegaguard
  • Sustained Release Vita C Plus
  • Vitamin E Complex
  • Zinc Complex

Ramai daripada pengguna shaklee yang telah merasai sendiri kesannya ke atas mata mereka dengan pengambilan yang konsisten.

Alhamdulillah, silau mata saya dah kurang..kalau tak, terpaksa bergantung pada cermin mata kalau drive waktu malam atau hujan lebat. Silau saya taklah tinggi sangat.. sebelum ni nampak lampu macam mengembang jer..

Noor Zarina RiNe

 

Saya, adik dan customer makan Carotomax.. mmg best.. saya rasa kulit lebih lembab. Power adik belum turun tapi penglihatan lebih jelas..lebih2 lagi dia study, power 600++, sebelum makan even dia pakai spek die tak nampak slide yang lecturer tunjuk dekat depan..sekarang dah ambik 6 botol. Customer pulak cakap macam dah clear sikit, silau kurang power belum cek.. dah 3 botol and still consume.

Norhana Marsom

 

Selain makan Carotomax saya selalu tengok suasana hijau dan lihat jauh. Bukit pun bukit la. Kapal terbang pun kapal terbang lah(sbb kerja dekat airport). Silau tinggal 50. Power spec dah reduce 100. Walaupun tak banyak tapi puashati gakla. Sebab power spec saya tinggi.

Syahida Zakaria

 

Saya dah ambik 3 botol Carotomax. Ada masalah rabun dan silau. Power spek 500++. Alhamdulilah terasa bila pakai spec penglihatan semakin jelas. sebab kebiasaannya bagi yang pakai spec rabun akan meningkat saban tahun. lagi satu kulit muka jadi pinkish. anti-oksidan jugak

Diana Man


testmoni mata silau, mata rabun

 

Mesti seronok kalau power mata tak naik dah. Bukan setakat tak naik, tapi turun lagi ada. InsyaAllah. Yang penting kena ambil dengan konsisten mengikut panduan pemakanan yang saya cadangkan nanti. Jom dapatkan Carotomax sekarang.

ORDER-SEKARANG

– ATAU HUBUNGI –

Norhanita Mohd Yusof
Shaklee Certified Product Trainer

 SMS / Call / Whatsapp:
019 – 477 1733

Email:
norhanita@yourfabulousmama.net

Shaklee ID:
866451

Facebook Comments:
Cara Mengatasi Mata Rabun Jauh Tanpa Menggunakan Kaca Mata
Tagged on:             

8 thoughts on “Cara Mengatasi Mata Rabun Jauh Tanpa Menggunakan Kaca Mata

  • June 29, 2015 at 7:30 pm
    Permalink

    dah reada dan pasrah pasal rabun nih..

    lagipun, pakai spek ni nampakkan saya lebih hensem 20 kali berbanding lelaki yang lain.

    haha..

    Reply
    • June 30, 2015 at 2:02 am
      Permalink

      Terbaik Abg Titan..Mesti hensem ala-ala korean ni, hihi..Apapun redha adalah jalan terbaik, cuma kena jaga gaya hidup dan pemakanan supaya maintain kesihatan mata selari dengan kadar usia..Tapi lelaki berkacamata selalunya memang hensem..hihi

      Reply
  • July 1, 2015 at 5:39 am
    Permalink

    saya jaga mata saya. kalau boleh xnk pakai cermin mata. banyakkan mkn makanan warna oren sebab menurut kajian makanan warna oren macam karrot bagus untuk mata

    Reply
    • July 3, 2015 at 8:50 am
      Permalink

      Terbaik Uncle Zuan. Memakan carrot adalah amalan yang bagus untuk kesihatan mata. Tahukan anda? Warna oren pada carrot menunjukkan kehadiran Xanthophylls (sejenis karotenoid) yang baik untuk kesihatan mata dan berupaya membantu mencegah masalah degenerasi makular disebabkan faktor penuaan. Dan tahukan anda juga bahawa carrot ada pelbagai warna seperti Merah, Ungu dan Putih yang membawa maksud pigmen tertentu padanya. Apa yang baiknya, kesemua karotenoid itu juga ada dalam setiap tablet Carotomax. Apapun yang terbaik tentulah dari sumber semulajadi.

      Reply
  • September 30, 2015 at 12:09 pm
    Permalink

    Hi..boleh tnya,mcm mna nk order??

    Reply
  • October 14, 2015 at 12:36 pm
    Permalink

    Budak 12 tahun boleh ambil corotomax tak

    Reply
    • October 15, 2015 at 12:31 am
      Permalink

      Insya Allah boleh Puan Julaiha. Tiada masalah Jika berminat boleh whatsapp saya di 019 – 477 1733. Saya akan berikan konsultasi eksklusif bersesuaian dengan masalah puan.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.