Hati ibu mana yang tidak sedih jika anaknya disahkan menghidapi kanser. Apatah lagi jika kanser itu disedari sudah kritikal!.

Namun, setiap penyakit itu pasti ada asbab dan penawarnya. Kita hanya perlu berikhtiar yang terbaik dan menyerahkan segala urusan kepada Allah yang Maha Penyembuh.

Berita baiknya untuk anda, hari ini, saya ingin berkongsi tentang kegembiraan seorang ibu yang mempunyai anak penghidap kanser limfoma atau Lymphoma Hodgkins  tahap 4 dan berjaya sembuh!.

Jom kita teliti suka duka kisahnya…

Bebas Dari Kanser Tahap 4

Anak Saya Sembuh Daripada Kanser Tahap 4!

 

 

Ini kisah anak saya. Anak saya disahkan mengidap kanser Hodgkins Lymphoma stage 4 pada usia 10 tahun. Beliau telah sembuh sepenuhnya setelah mengambil Vivix Shaklee.

Pada usia 10 tahun anak saya selalu mengadu sakit belakang. Saya dan suami menyangkakan kemungkinan jatuh basikal atau jatuh masa bermain. Sakitnya semakin kerap.

Kami bawa ke klinik dan kadang-kadang ke hospital. Di hospital doktor check ala kadar dan bekalkan Paracetamol sebagai ubat tahan sakit. Biasa la bila makan ubat sakitnya reda. Lepas tu datang balik.

Doktor pun tak dapat detect penyakit ank saya. Sampai satu masa doktor amik darah bagi tujuan ujian dan dihantar ke makmal darah. Doktor mengesahkan anak saya ada jangkitan kuman dalam darah.

Anak saya menjalani operation kecil untuk mengambil sample di bahagian leher sebelah kiri. Setelah beberapa hari dapat result, anak saya disuruh rujuk ke HKL. Sampai disana kami terus ke Wad Pedriatik kanak- kanak.

Hati seorang ibu hancur bagai dihiris sembilu apabila doktor Teh Kok Hoi memberi tahu anak saya mengidap penyakit kronik tahap 4 dan terpaksa menjalani rawatan kimoterapi.

Saya dan suami diberi kaunseling supaya tabah menghadapi kemungkinan yang akan berlaku. Suami saya tenang mendengarnya sedangkan saya sudah berbagai-bagai perasaan yang timbul. Takut, cemas dan sedih. Rawatan ini 50-50.

Dari hari itu 20 Julai 2011 bermula episod baru dalam hidup saya. Anak saya di masukan wad KK3 di pedriatik HKL. Anak saya menjalani rawatan kimoterapi dan perlukan penjagaan yang rapi.

Pesakit tidak dibenarkan jumpa orang luar kerana ditakuti jangkitan kuman. Kami berulang alik ke HKL selama dua tahun. Rawatan kimoterapi selama enam bulan dan masa selebihnya bagi check up susulan.

Setelah tempoh dua tahun anak saya disahkan sihat dari kanser tersebut namun doktor menasihati agar kami jaga pemakanannya kerana ditakuti penyakitnya akan berulang semula.

Yang menyedihkan saya sekarang kos perubatan semakin meningkat. Hospital kerajaan tidak dapat menyediakan kos rawatan bagi penyakit kanser stage 4. Ramai pesakit pergi ke hospital swasta yang menelan belanja yang agak mahal.

Sepanjang anak sakit, dia cepat down dan cepat terasa. Tapi satu yang saya ingat sampai hari ni. Bila doktor suruh cuti setahun dari belajar untuk menjalani rawatan. Dia kata tak nak jadi orang bodoh sebab takut ketinggalan dalam pelajaran. Dia sangat sedih dengan keadaan dirinya.

Syukur Kami Dipertemukan Dengan VIVIX

Justeru itu saya berusaha mencari supplement bagi anak saya. Dari satu supplement ke satu supplement tetapi semua tidak sesuai. Dan akhirnya saya temui Vivix Shaklee.

Alhamdulillah peraturan Allah itu memang cantik. Apabila anak saya memasuki sekolah form 1 di SMAN Lenggong , anak saya ditukarkan ke hospital Ipoh bagi check up seterusnya.

Saya sentiasa bekalkan Vivix buat anak saya. Setelah konsisten ambil Vivix, anak saya disahkan bebas kanser pada 20. 07.2016. Satu berita yang menggembirakan.

Alhamdulillah lepas habis rawatan dia boleh skor balik pelajaran yg tertinggal. Yang paling menggembirakan saya Alhamdulillah periksa I’dadi tahun lepas dia dapat mumtaz.

Sekarang anak saya bisa menjalani kehidupan seperti remaja lain. Belajar dan bermain. Malah anak saya turut menyertai aktiviti lasak di sekolahnya. Saya pun tidak perlu risau akan keadaan anak saya ketika tinggal berjauhan dari keluarga.

Syukur Alhamdullilah. Terima kasih Allah, terima kasih Shaklee.

~ SAADIAH ARBAIN (ibu)

 

sembuh dari kanser tahap 4

Terharu kan? Kebahagiaan yang pernah diragut satu masa dulu, telah berjaya diperolehi kembali, semuanya dengan izin Allah dan dengan ikhtiar dari ibu dan bapa anak ini.

Alhamdulillah. Jika anak ini mampu sembuh sepenuhnya dengan asbab pengambilan vivix yang konsisten, anda juga mempunyai peluang yang sama.

Mengapa Vivix Pilihan Ramai

Resveratrol merupakan salah satu kandungan dalam Vivix yang telah dirujuk lebih daripada 2,000 penerbitan penyelidikan termasuk beberapa kajian yang dijalankan oleh Harvard University, National Institute  of Aging dan National Cancer Institute. Salah satu bidang kajian tentang resveratrol adalah kesannya terhadap kanser.

Resveratrol merupakan bahan semulajadi pertama yang mempunyai bukti kukuh menunjukkan ia mampu menghalang atau menghentikan pelbagai peringkat kanser. Ia bukan sahaja menghindar kanser, malahan turut dicadangkan sebagai rawatan tambahan.

Berikutsaya kongsikan dengan anda 4 sebab mengapa vivix menjadi pilihan ramai pesakit kanser.

+1 – Menghentikan gen kanser

Bagi badan yang normal, reaksi badan yang sihat yang dipanggil pengasetilan dan penyahasetilan menjadikan gen hidup atau mati.

Bagaimanapun, bagi kanser, sel mula menjadi tidak terkawal dan mengaktifkan “gen kanser” nya sendiri, menggalakkan penyebaran sel-sel berpenyakit.

Dengan mengawal penyahasetilan dan mengaktifkan gen panjang umur, resveratrol mempunyai potensi untuk menghentikan proses kanser dan memberi manfaat kepada kesihatan secara menyeluruh

+2 –  Menterbalikkan Kesilapan DNA

Punca utama proses penuaan (dan akhirnya kematian) adalah kebolehan sel tua yang semakin menurun untuk mereplika secara terperinci DNA asal ke dalam setiap sel baru.

Disebabkan “kesilapan” DNA dan penimbunan serpihan pecahan DNA yang tidak boleh digunakan, sisa DNA yang tidak teratur ini akhirnya menghentikan sel dari berfungsi dengan baik.

Ini menjadikan sel tersumbat dengan “sampah” DNA dan akhirnya membawa kepada kemerosotan dan kematian sel.

Bagaimanapun, resveratrol mampu mengurangkan kesilapan dan sisa DNA ini sehingga 60% melalui kebolehannya merangsang kepanjangan umur gen.

Ini merupakan sebab mengapa resveratrol merupakan satu pencapaian besar dalam memperlahankan proses penuaan.

+3 – Kesan Anti-Kanser

Resveratrol terbukti memperlahankan atau menghentikan tahap tertentu kanser. Ia boleh menghalang kanser melalui beberapa cara:

  • menyekat penyerapan estrogen dan androgen (tidak kira sel kanser itu mempunyai reseptor negatif atau positif)
  • memodulasi ekspresi gen
  • menyebabkan sel kanser mati melalui penyahasetilan

Di Austria, penyelidikan lanjut turut membuktikan resveratrol turut menyekat kemampuan sel kanser untuk metasis ke dalam tulang pada kadar 30% hingga 71%.

+4 – Menghalang Kanser Tanpa Memudaratkan

Resveratrol telah dibuktikan effektif melawan pelbagai jenis kanser, sama ada pada peringkat menghindar mahupun peringkat rawatan. Kebolehannya menghentikan kanser berkait rapat dengan kemampuannya membezakan sel kanser dari sel sihat.

Ubat terapi kimo tidak spesifik ketika menyerang sel; ia menyerang sel kanser dan sel sihat dalam masa yang sama. Sebaliknya, resveratrol tidak merosakkan sel sihat, tetapi melindungi sel sihat ketika mematikan sel kanser.

Kebolehan resveratrol yang terkenal termasuk kemampuan menghilangkan radikal bebas, mengaktifkan atau nyahaktif enzim penting, gen, hormon dan kimia tubuh. Kajian menunjukkan resveratrol memberi kesan yang ketara kepada kanser yang berkaitan gen.

Antara kesan lain, resveratrol mengaktifkan gen penumpas tumor dan gen yang menyahtoksik bahan kimia. Ia juga menahan gen yang membolehkan sel kanser berhubung antara satu sama lain.

Cara Atasi Penyakit Kronik

Beri peluang kedua kepada diri anda atau orang yang anda sayang untuk mendapatkan kehidupan yang lebih sihat dan bermakna. Apa yang penting, jangan pernah berputus asa. Setiap penyakit ada ubatnya.

Hubungi saya untuk mendapatkan vivix sekarang! Setiap pembelian produk Shaklee dengan kami, anda layak mendapat konsultasi istimewa dan berterusan.

Beri Peluang Kedua, Atasi Masalah Kesihatan Anda!

Hubungi:

Norhanita Mohd Yusof
Shaklee Certified Product Trainer

SMS / Call / Whatsapp:
019 – 477 1733

Email:
norhanita@yourfabulousmama.net

Shaklee ID:
866451

Kenyataan di dalam halaman ini tidak dinilai oleh badan FDA (Food and Drug Administration).
————————————
Ia tidak bertujuan untuk mendiagnos, menyembuh, merawat  atau mencegah sebarang jenis penyakit

Facebook Comments:
Anak Sembuh Dari Kanser Limfoma Tahap 4 (Lymphoma Hodgkins) Buat Ibu Ini Gembira

Leave a Reply

Your email address will not be published.