Shaklee Difference

8 Sebab Kenapa Perlu Percaya Shaklee Adalah Selamat

Pengguna berdaftar Shaklee kini telah mencecah hampir ke 1.3 juta orang. Dan jumlah ini semakin meningkat dari tahun ke setahun sejak pertama sekali memasuki pasaran Malaysia sejak tahun 1988.

Tidak hairan jika ada di antara pengguna Shaklee di Malaysia yang telah mengamalkan pengambilan suplemen lebih daripada 20 tahun. Dan kebanyakkan pengguna tegar hari ini dalam kalangan generasi Y.

Apakah rahsia mengapa mereka begitu setia dan memilih Shaklee sebagai suplemen makanan tambahan pilihan sehingga ke hari ini?

Salah satu sebabnya adalah kerana produk Shaklee terbukti efektif dan dipercayai Sentiasa SelamatSentiasa BerkesanSentiasa Mesra Alam.

Kenapa saya katakan begitu? Kenapa perlu percaya Shaklee? Berikut adalah 8 sebab utama yang menyokong pernyataan tersebut.

Kenapa Shaklee Jadi Pilihan?

Setelah hampir 60 tahun, ramai yang telah menggunakan Shaklee sebagai produk harian mereka. Semakin ramai yang percaya dengan Shaklee dan masih setia sehingga ke hari ini.

Tiada syarikat pengeluar nutrisi vitamin yang setanding dengan Shaklee setakat ini – mengeluarkan produk yang terbukti secara semulajadi selamat dan berkesan.

Falsafah yang dipegang Shaklee selama ini adalah untuk membantu memberi kehidupan yang lebih sihat dan lebih baik kepada semua individu. Setiap produknya sangat istimewa dan luarbiasa, mudah untuk dikongsi manfaatnya kepada semua orang.

Justeru mereka melakukannya dengan cermat dan kesungguhan bagi memastikan produk yang dihasilkan benar-benar daripada sumber semulajadi yang terbaik, tidak memberi kesan buruk sama ada jangka pendek atau jangka panjang serta berkesan digunakan secara menyeluruh oleh semua orang yang mengamalkannya.

Setiap produk yang dibotolkan juga dibangunkan khas untuk membantu memperbaiki kesihatan, berfungsi tanpa kompromi dan sangat mesra kepada alam sekitar.

Apabila anda percaya dan memilih Shaklee, tiga jaminan yang akan anda perolehi; Ia selamat, Ia terbukti berkesan dan ia sangat efektif.

      Our product ingredients are carefully selected to meet our high performance and screening standards. In fact, our purity standards are some of the toughest in nutrition industry to guarantee all of our products are safe.

So, when you think “Shaklee”, think “Purity”.

– Discover The Shaklee Difference

8 Sebab Kenapa Perlu Percaya Kepada Shaklee

#1 – Bebas Daripada Bahan Tercemar Berbahaya

Shaklee menyaring lebih daripada 350 jenis bahan tercemar, pestisid dan ketidaktulenan bahan dalam setiap sumber ramuan botanikal terbaru.

Proses penyaringan ini termasuk mengasingkan bahan pencemar lain seperti logam berat (terutamanya arsenik, kadmium dan plumbum), sisa pelarut, radiasi dan mikrob penyebab pencemaran makanan.

#2 – Bebas Pestisid

Lebih daripada 250 ujian kandungan pestisid dilakukan dan memenuhi piawaian United States Pharmacopia (USP).

Setiap produk suplemen yang dihasilkan oleh Shaklee melepasi piawaian standard USP yang ketat untuk memastikan ia bebas daripada bahan tercemar berbahaya.

#3 – Sentiasa Selamat dan Berkesan

Shaklee melakukan lebih daripada 100 000 ujian kualiti setiap tahun. Proses ujian kualiti ini dijalankan sepanjang tahun dan berterusan bagi memastikan setiap produk adalah selamat untuk diambil oleh anda dan keluarga anda.

#4 – Produk Shaklee Tulen dan Asli

Tiada Perasa tiruan, pemanis dan bahan pengawet.

#5 – Bebas Gluten

Berita baik bagi mereka yang sensitif, alah atau tidak boleh mengambil sumber gluten dalam makanan. Ia baik untuk perut yang ceria dan saluran penghadaman yang sihat.

Produk Shaklee bebas gluten iaitu sejenis protein gluten, menjadi alternatif dan sangat sesuai untuk mereka yang mengalami masalah penyakit Celiac.

#6 – Non-GMO

Produk shaklee adalah bebas GMO dan mempunyai pengesahan piawaian melalui IPP (Identity Preserved Program).

IPP adalah satu badan yang sangat dipercayai memastikan sumber utama bahan yang digunakan kekal sebagai Non-GMO daripada peringkat biji benih sehingga ke peringkat pemprosesannya menjadi bahan dalam suplemen.

#7 – Biodegradasi

Berpegang kepada prinsip sentiasa selamat, sangat berkesan, hijau dan bijak; set produk penjagaan rumah Get Clean adalah terdiri daripada bahan mudah terbiodegradasi atau diuraikan semula dalam bentuk yang selamat untuk dikembalikan kepada alam sekitar.

Tidak mengandungi bahaya fosfat, nitrat dan borate. Ia adalah satu bentuk tanggungjawab Shaklee untuk memastikan persekitaran bumi kekal bersih, sihat dan selamat untuk manusia hari ini dan generasi akan datang.

#8 – Tiada Ujian Terhadap Haiwan

Polisi Shaklee bertentangan dengan konsep ujian terhadap haiwan. Tiada sebarang ujian terhadap haiwan yang dilakukan dalam sebarang setiap bentuk ujian makmal produk Shaklee.

Landmark Study adalah salah satu bentuk ujian yang dilakukan oleh pihak ketiga yang membuktikan produk nutrisi kesihatan Shaklee adalah yang terbaik, selamat dan berkesan.

Shaklee Adalah Selamat

Bagaimana? Sudah yakin dan ingin mencuba produk Shaklee? Atau dah pernah cuba di suatu masa dulu, dan ingin mencuba sekali lagi?

Hubungi saya untuk maklumat lanjut dan konsultasi eksklusif khas untuk anda:

 Norhanita Mohd Yusof
Shaklee Certified Product Trainer

 SMS / Call / Whatsapp:
019 – 477 1733

Email:
norhanita@yourfabulousmama.net

Shaklee ID:
866451

Facebook Comments:
8 Sebab Kenapa Perlu Percaya Shaklee Adalah Selamat

View Comments

  • ye, sy sgt yakin dgn shaklee sekarang dan selamanya.

    • Alhamdulillah. Semoga Puan Ina dikurniakan kesihatan dan bisnes yang maju In shaa Allah. Terima kasih singgah ke mari.

Recent Posts

6 Manfaat Utama Vitamin E pada Tubuh
  • Nutrisi Vitamin

6 Manfaat Utama Vitamin E pada Tubuh

Fakta Ringkas Vitamin E Vitamin E adalah jenis vitamin larut lemak yang boleh disimpan oleh… Read More

5 days ago
  • Umum

Testimoni Set Kehamilan Shaklee – Tak Menyesal Cuba

Kisah diri sendiri dengan Set Kehamilan Shaklee :)) Akak mula kenal shaklee dengan set ni.… Read More

1 month ago
Awas! 9 Tanda-tanda Kekurangan Vitamin C Yang Perlu Kita Tahu
  • Nutrisi Pemakanan

Awas! 9 Tanda-tanda Kekurangan Vitamin C Yang Perlu Kita Tahu

Vitamin C adalah nutrien penting yang perlu sentiasa ada dalam diet pemakanan harian kita bagi… Read More

3 months ago
11 Makanan Tinggi Vitamin E Yang Perlu Ada Dalam Diet Anda Setiap Hari
  • Nutrisi Vitamin

11 Makanan Tinggi Vitamin E Yang Perlu Ada Dalam Diet Anda Setiap Hari

Apa itu Vitamin E? Vitamin E adalah sejenis antioksidan yang sangat penting untuk kesihatan tubuh… Read More

1 year ago
Atasi Sembelit Ketika Hamil Supaya Tidak Kena Buasir di Kemudian Hari
  • Ibu Mengandung

Atasi Sembelit Ketika Hamil Supaya Tidak Kena Buasir di Kemudian Hari

Hari ini saya nak berkongsi satu masalah yang biasa dialami oleh ibu hamil iaitu sembelit.… Read More

2 years ago
Amalkan Sedekah Subuh Hatta RM1. Salah Satu Cara Menjemput Rezeki!
  • Umum

Amalkan Sedekah Subuh Hatta RM1. Salah Satu Cara Menjemput Rezeki!

Assalamualaikum, Hai semua. Semoga sihat dan dalam rahmat Allah sentiasa. Pagi ni Allah gerakkan hati… Read More

2 years ago