Adakah anda sedang mencari cara untuk atasi kentut faraj?

Kentut faraj tidak sama dengan kentut biasa yang keluar dari usus besar. Kentut yang biasa dari usus besar tu terjadi disebabkan tindakbalas bakteria yang terdapat dalam usus menghasilan gas yang kita kenali sebagai kentut.

Dalam keadaan normal, vagina sepatutnya tidak mengeluarkan sebarang angin. Bakteria yang terdapat pada sel-sel lapisan dalam vagina berfungsi untuk menjadikan faraj berasid, lembab dan membantu mengelakkan terjadinya jangkitan kuman pada permukaannya dengan cara bertindakbalas mengeluarkan asid laktik.

Kejap lagi saya bagitahu apakah tips untuk atasi kentut vagina ni. sebelum tu meh kita baca sapekah yang berisiko untuk kena masalah ni.

Siapakah Yang Berisiko Mendapat Kentut Faraj

Kentut vagina berkemungkinan berlaku kepada wanita yang mengalami kelemahan pada otot-otot kemut. Dalam ertikata yang lain, faraj anda sudah longgar. Antara mereka-mereka yang berisiko adalah seperti wanita yang telah melahirkan ramai anak, mengalami masalah jatuh peranakan, masalah rahim sejuk dan juga tidak dapat mengawal kencing (kencing dedas).

Atasi Masalah Kentut Faraj

Jika anda mengalami masalah ini, anda disarankan untuk mempraktikkan senaman kemut atau senaman kagel untuk menguatkan semula otot-otot kemut bagi menutup kemas bukaan faraj. Anda juga disarankan untuk menjaga pemakanan dengan cara mengurangkan mengambil makanan yang “sejuk” seperti timun dan mengelakkan mengambil minuman ber ais.

Selain senaman kagel dan menjaga pemakanan, anda juga boleh juga mengambil suplemen tambahan. Di Shaklee, kami ada Alfalfa Complex. Fungsi alfalfa complex adalah sangat banyak. Tapi antara kebaikannya adalah ia mampu “mengetatkan”semula bukaan faraj yang sudah semakin longgar dengan membantu menguatkan otot-otot si sekitar vagina.

Saya Sharekan pengalaman pelanggan kami yang telah mengambil alfalfa complex shaklee untuk tujuan “keintiman suami isteri”

Testimoni Kentut Faraj #1

Salam,saya nak kongsi pasal ALFAFA. Sebelum mencuba saya banyak baca testimonial dari internet dan saya tanya dealer saya ok ke guna alfafa untuk keintiman suami isteri? mula macam tak percaya bila kata alfafa ni boleh mengembalikan tisu2 dalaman faraj kita (mengetat), hilangkan kputihan, dll. saya pulak ibu yang dah beranak 1 dan hati saya teringin nak mencuba. saya beli dan guna 1 minggu. Kebetulan masa tu Miss ”P” datang selama seminggu. Seminggu tu makan alfafa.Selepas Miss P dah takde saya bersama dgn suami. Malam tu muka suami saya agak confuse gitu. Macam2 persoalan dia ajukan pada saya. Dia tanya saya makan apa sampai jadi macam ni. Lain macam benar rasanya. Hati saya berbunga2. ketawa dalam hati pun ada. Sebab dia tak pernah tegur pun. Miss ”V” saya ada kelainan dan berbeza dari hari-hari yang sebelumnya. Hati happy sangat. Kalau boleh nak teruskan makan alfafa. agar en.suami boleh tersenyum dan bahagia selalu.

Testimoni Kentut Faraj #2

Jangan tak tahu. Alfalfa Complex ni bertindak ala-ala “kacip Fatimah” tau untuk para isteri. Cuma dengan cara moden, selamat dan mudah. Cubalah, sure anda akan jatuh hati pada “signature product” Shaklee ni.

Baca Juga :  Cara Menghilangkan Senggugut Dengan Cepat Tanpa Pain Killer

Untuk pertanyaan lanjut:

– HUBUNGI –

Norhanita Mohd Yusof
Shaklee Certified Product Trainer

Klik Direct Link Whatsapp:

019 – 477 1733

Shaklee ID
866451

Facebook Comments:
Atasi Kentut Faraj Atau Kentut Vagina
Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.