Saya mendapat email mengenai keberkesanan GLA Complex terhadap permasalahannya iaitu sering mengalami senggugut yang agak teruk. Pemilik email ini telah mencubanya sekali dan Alhamdulillah beliau sangat berpuas hati kerana kesakitannya telah dapat di atasi. Jom kita baca testimonial beliau. Terima kasih di atas kepercayaan beliau terhadap suplemen shaklee

Saya sering mengalami masalah senggugut dan telah mencuba pelbagai jenis suplemen untuk mengatasi masalah saya. Saya sering bertanya pada ahli keluarga (mak & kakak) dan rakan-rakan, apakah suplemen yang sesuai untuk masalah senggugut mengikut pengalaman mereka.

Ramai yang menyarankan supaya saya mencuba EPO (Evening Primrose), jamu, habbatus sauda, dll. Hasilnya saya telah mencuba pelbagai jenis EPO dari pelbagai jenama tetapi masih tetap mengalami masalah yang sama. Akhirnya semasa saya melayari internet, saya telah menemui website Pengedar Shaklee dan telah cuba mencari produk suplemen Shaklee yang sesuai untuk masalah senggugut saya iaitu GLA complex.

Setelah mengamalkan pemakanan GLA complex setiap hari secara konsisten, diikuti juga dengan memakan habbatus sauda, alhamdulillah masalah saya telah berkurangan. Terima kasih Shaklee. Saya berasa sangat gembira kerana akhirnya saya dapat menemui supplemen yang berkesan untuk mengatasi masalah yang saya hadapi selama ini.
~ Cik Rahimah, Melaka

Simptom-simptom Senggugut

Senggugut atau selalu juga disebut PMS merupakan himpunan simptom fizikal, psikologi, dan emosi yang berkait dengan kitaran haid wanita. Dianggarkan kebanyakan wanita pada usia boleh mengandung (child-bearing age) (sekitar 80 peratus) mempunyai sebahagian simptom PMS.

Simptom sedemikian biasanya boleh dijangka dan berlaku secara tetap semasa dua minggu sebelum haid. Biasanya simptom mungkin hilang sebelum atau selepas permulaan aliran haid. Bagi sesetengah wanita dengan PMS, simptom amat teruk.

PMS merupakan himpunan simptom. Lebih dari 200 simptom berbeza telah dikenal pasti, tetapi tiga simptom paling menonjol adalah mudah terganggu, ketegangan, dan kemurungan. Simptom sebenar dan tahapnya berbeza antara seseorang wanita dengan wanita.

Kebanyakan wanita dengan sindrom prehaid mengalami hanya sedikit dari masaalah tersebut. selain itu, simptom-simpton dibawah juga boleh dikaitkan dengan PMS.

 • Kembung perut
 • Kejang perut
 • Payu dara bengkak atau sensitif
 • ketegangan atau bimbang
 • Masalah tidur atau insomnia
 • Sakit sendi atau otot
 • Pening kepala
 • Lesu
 • Jerawat
 • mood swing
 • Peningkatan masalah kulit sedia ada, alahan, jangkitan atau masalah mata

Jika anda sedang mencari EPO, Shaklee tiada EPO. Tapi kami ada GLA Complex. Fungsinya seperti EPO tapi ia jauh lebih baik dari EPO. Gla Complex Shaklee dari sumber borage oil, minyak bunga matahari dan vitamin E. Gla complex berfungsi untuk membantu mengatasi masalah sengugut.

Ramai telah mencuba dan berjaya.

Jadi, berikan diri anda peluang untuk merasa kebaikan GLA complex bagi anda yang mengalami masalah senggugut.

Ingin mendapatkan GLA Complex?

– HUBUNGI –

Baca Juga :  Penyebab Keputihan Dan Cara Mengatasinya

Norhanita Mohd Yusof
Shaklee
Certified Product Trainer

Klik Direct Link Whatsapp:
019 – 477 1733

Shaklee ID
866451

Facebook Comments:
Atasi Senggugut Teruk Dengan GLA Complex
Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.