Saya rasa ramai lagi di luar sana yang masih keliru tentang rabun silau. Ramai yang bertanya “Adakah saya perlu memakai cermin mata sekiranya saya cuma ada rabun silau sahaja?”

Rabun silau ni kalau anda nak tahu adalah sejenis rabun dimana terdapat sekurang-kurangnya 2 titik fokus di dalam mata. 1 titik mungkin jatuh ke atas retina manakala 1 lagi tidak fokus di atas retina.

Jika anda mengalami situasi dibawah, anda mungkin menghidapi rabun silau :-

  • pening kepala
  • sakit kepala
  • mata berair
  • pandangan berlapis
  • alahan dengan cahaya
  • penglihatan upside down
  • kabur pandangan jauh dan dekat
  • mata letih

simptom di atas hanya sedikit sahaja. terdapat banyak lagi simptom jika anda mengalami masalah rabun silau. seelok-eloknya diperbetulkan dengan memakai kacamata. semoga anda lebih memahami apa itu rabun silau.

Cara Atasi Rabun Silau Dengan Selamat, Mudah dan Semulajadi

Namun, jangan risau, rabun silau sebenarnya boleh dikurangkan dengan pengambilan suplemen.  saya ada seorang customer yang mengambil carotomax Shaklee setelah tidak sanggup menelan ber kilogram carrot demi mata yang rabun silau tetapi tidak nampak hasil. makin bertambah lagi adalah. Beliau ni seorang designer. memang kerjanya mengadap komputer sepanjang masa. Hasilnya setelah beliau konsisten dengan pengambilan carotomax Shaklee, rabun silau beliau telah turun secara konsisten. Alhamdulillah

cara atasi rabun silau

testimoni mata cara atasi rabun silau

 

Keistimewaan Shaklee

CarotoMax® membekalkan enam karotenoid penting termasuk astaxantin, alfa dan beta karotena, likopena, lutein dan zeaxantin daripada ekstrak pekat. Membekalkan lebih 13mg karotenoid dalam setiap hidangan. Ia melebihi 1.5x berbanding anggaran purata pengambilan harian.

Tahukah Anda?
Jika pemakanan anda tidak mengandungi banyak tomato, lobak merah, dan sayur-sayuran hijau, anda mungkin tidak mendapat nutrien utama yang diketahui dapat membantu melindungi tubuh.

Melindungi sel-sel dari dalam

Shaklee memanfaatkan perlindungan antioksidan yang ditemui dalam buah-buahan, sayuran dan tumbuhan lain dengan mengasingkan dan menghasilkan pelbagai bentuk karotenoid semula jadi. Anda sukar memperolehi tahap ketulenan seperti ini hanya daripada makanan.

Purata pengambilan harian karotenoid lutein, likopena dan beta karotena hanyalah 8mg – CarotoMax® menyediakan lebih 13mg karotenoid yang sangat bermanfaat.*

Baca Juga :  5 Cara Ubati Kayap Yang Anda Patut Cuba Sebelum Kayap itu Melilit dan Bercantum!

Setiap pembelian dengan yourfabulousmama.net melayakkan anda untuk mendapatkan konsultasi berterusan dan servis selepas belian tanpa had.

Untuk pertanyaan lanjut:
– HUBUNGI –

Norhanita Mohd Yusof
Shaklee Certified Product Trainer

Klik Direct Link Whatsapp:
019 – 477 1733

Shaklee ID
866451

Facebook Comments:
Cara Atasi Rabun Silau Secara Selamat Dan Semulajadi

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.