Anda ada masalah rambut gugur bertompok?

Ketahui cara atasi rambut gugur bertompok yang selamat dan berkesan

 

Rambut gugur bertompok atau nama lainnya alopecia areata terjadi mungkin disebabkan oleh tindak balas imun tubuh menyerang folikel rambut, mengecutkannya dan menyebabkan rambut gugur secara bertompok. Berita buruk, ia boleh merebak!

Dalam kes yang lebih teruk, individu tersebut boleh kehilangan rambut dan bulu roma di seluruh badan mereka termasuk bulu mata dan kening. Risiko lebih tinggi kepada mereka yang mempunyai sejarah keluarga dengan masalah autoimun seperti arthritis reumatoid, diabetes pada usia awal dan penyakit tiroid.

 

Cara Atasi Rambut Gugur Bertompok

ESP (protein) – protein adalah asas binaan seluruh organ dan tubuh manusia termasuklah rambut. Kekurangan protein akan membuatkan rambut menjadi rapuh dan mudah putus / gugur.

VIVIX – antioksidan untuk menghalang serangan radikal bebas & memperbaiki sel. Ia amat membantu memperbaiki semula sel-sel rambut yang telah rosak dan mengatasi keradangan.

OMEGA GUARD – sumber asid lemak Omega 3 untuk menggalakan ketebalan & melebatkan rambut.

VITA-LEA – multivitamin lengkap dengan zat besi untuk membekalkan nutrien penting kepada rambut. Fungsi utama zat besi juga adalah untuk mengangkut oksigen ke folikel rambut (folikel rambut perlukan oksigen yang cukup untuk kekal kuat & sihat).

B-COMPLEX – gabungan 8 vitamin B yang diperlukan oleh semua sel untuk berfungsi dengan baik. Sel adalah asas binaan keseluruhan tubuh manusia termasuklah rambut.

Vitamin C – sebagai antioksidan & menggalakkan penghasilan kolagen untuk menguatkan rambut. Kolagen adalah protein penting yang membina dan menguatkan rambut.

Rambut gugur bertompok boleh berulang kembali walau selepas rambut sudah mulai tumbuh. Oleh itu, pengambilan suplemen secara konsisten dan berterusan adalah perlu.

Kerana itu, ramai pengguna Shaklee untuk masalah rambut gugur bertompok terus mengambil suplemen Shaklee tanpa rasa takut. Ini kerana Shaklee beri jaminan setiap produknya adalah Sentiasa Selamat, Sentiasa semulajadi, Sentiasa berkesan.

Testimoni Pengguna

Testimoni di atas bukan rekaan. Ia memang pengalaman sebenar pengguna Shaklee.

Ramai yang sudah berjaya atasi masalah rambut gugur bertompok mereka. Anda bila lagi?

Dapatkan Set Rambut Gugur Bertompok sekarang. Semakin anda biarkan, keadaan menjadi semakin teruk kerana ia akan merebak. Ia pasti menjejaskan penampilan dan keyakinan diri anda.

– HUBUNGI –

Baca Juga :  10 Simptom Parasit Pada Tubuh Manusia Yang Mesti Kita Tahu

Norhanita Mohd Yusof

Klik Direct Link Whatsapp:

019 – 477 1733

Shaklee ID
866451

Facebook Comments:
Cara Atasi Rambut Gugur Bertompok

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.