Apakah yang anda perlu tahu tentang kecacatan tube neural ? Jika anda tidak tahu, video di bawah mampu membantu anda memahami apakah kecacatan tube neural.

Kecatatan tube neural mampu kita atasi dan cegah dengan pengambilan folik asid yang mencukupi dalam diet seharian. Sebab itu lah ketika masih bekerja dan di awal-awal kehamilan saya sangat-sangat mengambil berat tentang pengambilan folik asid dalam pemakanan seharian.

Kalau sehari terlupa untuk mengambil vitamin tu, saya akan mula rasa susah hati. Saya memang jadikan habit meletakkan vitamin di dalam handbag.

Manalah tahu jika dirumah saya terlupa untuk mengambilnya, saya masih boleh mengambil vitamin semasa di tempat kerja. Minda saya ni selalu terbayang yang bukan-bukan.

Vitamin apa yang saya ambil untuk mencukupkan keperluan folik asid semasa mengandung ni? Saya ambil vitalea iron formula dan B complex Shaklee. Mudah untuk saya monitor samada dose pengambilan nya adalah cukup atau pun tidak.

Ibu hamil memerlukan sekurang-kurangnya 400mcg folik acid sehingga 800 mcg folik asid sehari.

Maka, pengambilan kedua-duanya sudah memenuhi keperluan minima folik asid saya semasa mengandung. Kadang kadang saya ambil vitamin sebanyak 2 biji terutama dimasa saya tahu pola pemakanan saya sangat tidak seimbang.

Adakah anda yakin keperluan folik asid anda mencukupi? Bagaimana mahu tahu? Susah kan? Jika tidak yakin, saya cadangkan anda untuk mendapatkan suplemen tambahan. Pastikan yang semulajadi, selamat dan berkesan.

Saya tahu Shaklee yang terbaik kerana saya sudah amalkannya sejak 4 tahun yang lalu. Anda juga digalakkan untuk mengambil set lengkap kehamilan untuk perkembangan janin dan kesihatan anda. Tidak rugi melabur demi kesihatan diri dan bayi yang sedang dikandung.

Elakkan terjadinya kecacatan tube neural kepada bayi yang dikandung dengan menghubungi saya di 019-4771733 atau email ke norhanita@yourfabulousmama.net. Cash on delivery (ambil dan bayar) untuk kawasan kulim, kedah, dan Sungkai, Perak. Namun saya juga membuat penghantaran keseluruh malaysia.

Facebook Comments:
Cara Mencegah Musibah Kecacatan Tube Neural Kepada Bayi
Baca Juga :  Bagaimana Ibu ini Atasi Kencing Manis Semasa Mengandung (GDM)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.