Rabun jauh adalah keadaan mata dimana objek yang dekat kita akan nampak jelas tetapi objek yang jauh kelihatan kabur.

Kadar kuasa yang di hadapi adalah berbeza-beza mengikut individu. Bagi yang mempunyai power rabun yang rendah, mereka tidak mempunyai masalah yang ketara untuk melihat objek jauh. Namun, bagi yang mempunyai power rabun yang tinggi, ia merupakan satu masalah yang besar kepada mereka.

Gejala Rabun Jauh

Rabun jauh boleh terjadi kepada sesiapa sahaja tidak mengira usia. Di antara gejala rabun jauh adalah :

  • Penglihatan menjadi kabur apabila melihat objek jauh
  • sakit kepala
  • mata menjadi letih kerana perlu bekerja berlebihan
  • sering mengedipkan mata berlebihan berbanding biasa
  • sering menggosok mata
  • tidak sedar wujudnya objek yang berada agak jauh

Gejala ini akan perlahan-lahan menjadi semakin teruk seiring dengan pertambahan usia. Jika anda atau anak anda mengalami simptom-simptom di atas, segeralah berjumpa dengan doktor pakar mata untuk rawatan lanjut.

Alternatif kepada Cermin Mata

Selain daripada menggunakan cermin mata, anda boleh mengambil makanan yang penting untuk kesihatan mata termasuklah makanan yang kaya dengan vitamin A dan resveratrol. Vivix merupakan alternatif terbaik yang Shaklee tawarkan kepada anda untuk kesihatan mata anda untuk jangkamasa panjang.

Testimoni : Cara Untuk Turunkan Power Mata Dengan Selamat : Power Rabun Saya Menurun Hanya Dalam Masa 5 Minggu

Assalamualaikum.

Nama saya Siti Mashidayu. Saya ingin berkongsi dengan anda kisah mengenai mata saya.

Saya mengalami masalah mata iaitu rabun jauh sejak dari tingkatan 3. Saya amat gemar membaca buku dan menonton televisyen. Rabun saya bermula dengan power 100 dan sekarang bertambah hingga menjadi 375.

Dalam 6 bulan yang lepas, saya baru sahaja menukar cermin mata saya dari power 300 hingga menjadi 375. Kenaikan sebanyak 75 power mata saya itu menyebabkan saya mengalami sakit kepala dibahagian depan kepala, dan diatas kening. Saya sangkakan saya mengalami migraine. Tapi bila cek dengan optometris, power saya dah bertambah.

Saya pun terus memilih untuk membuat cermin mata baru dengan power 375. Saya amat takut waktu tu kerana saya tak gemar memakai cermin mata. Kerana saya telah sedaya upaya mencuba menurunkan power rabun dengan makan lobak yang banyak. Tapi masih tiada hasil penurunan power rabun saya.

Baca Juga :  Nak Tips Hilangkan Nafas Berbau? Ini Caranya

Usia perkahwinan saya hampir 11 bulan. Tetapi belum ada rezeki untuk menimang cahaya mata. Jadi saya ambil initiative untuk mencuba mengamalkan Vivix Shaklee dimana dari pembacaan saya, ia boleh membantu untuk hamil.

Setelah 5 minggu saya amalkan Vivix sebanyak 2 hari sekali, setengah sudu. Saya merasakan perubahan yang amat ketara pada mata saya. Setiap hari saya sakit kepala. Saya dah tak boleh pakai cermin mata saya lebih dari 2 jam. Kalau tidak, saya akan sakit kepala, mata saya berat dan pening-pening.

Kerana tak tahan sangat, saya pergi lagi berjumpa optometris. Doktor disitu membuat ujian test mata pada saya sebanyak 2 kali, kerana menyedari ada sesuatu yang terjadi pada mata saya. Setelah dikaji, rupanya masalah pening saya berkaitan dengan power mata yang tidak serasi.

Rupa-rupanya power saya sudah menurun sebanyak 50 belah kiri, dan 50 juga belah kanan. Alhamdulillah saya terkejut sangat kerana amat tidak menyangka, selama ni saya beranggapan, bila dah rabun susah nak turun. Makin menaik ada lah. Rupa-rupanya tidak sama sekali.

Saya amat bersyukur dan sekarang saya dah tukar cermin mata baru dan masih mengamalkan pengambilan vivix untuk bebas dari cermin mata dan untuk kesihatan dalaman saya.

Doakan saya dapat rezeki menimang baby pulak. Terima kasih Allah, Terima kasih Vivix.

Resveratrol Dan Vitamin A Untuk Kesihatan Mata

Resveratrol mampu membantu meningkatkan kesihatan mata. Ia meningkatkan dan melancarkan aliran darah ke mata sehingga mata kita dapat berfungsi dengan lebih baik.

Sifatnya sebagai antioksidan yang lebih baik juga mampu mencegah terjadinya kerosakan pada mata yang disebabkan oleh radikal bebas termasuklah disebabkan oleh sinaran UV.

Kajian yang dijalankan oleh Rajendra Apte, MD telah menunjukkan bahawa resveratrol berfungsi memberi perlindungan dan melancarkan aliran darah ke mata melalui suatu jalur unik yang disebut jalur eukaryotic elongation factor-2 kinase (eEF2).

Vitamin A memang terkenal bagus untuk mata. Ia penting untuk membantu pembentukan sistem penglihatan yang baik. Sebab itu, mereka yang mahukan mata yang sihat disarankan mengambil lobak yang kaya dengan vitamin A.

Baca Juga :  Vitamin Untuk Hilangkan Stress Bantu Kawal Emosi Agar Lebih Tenang

Vivix 10x Lebih Hebat Dari Resveratrol Biasa. Juga Sumber Vitamin A Terbaik.

Vivix merupakan suplemen yang mengandungi polifenols termasuklah resveratrol. Ia terbukti 10x berkesan berbanding resveratrol sahaja. Minuman ini selamat, dari bahan semulajadi, tiada perasa tiruan dan pewarna tambahan. Paling penting ia Halal.

Purple Carrot yang terdapat di dalam vivix merupakan sumber vitamin A yang sangat baik untuk kesihatan mata anda.

Jika anda mempunyai masalah rabun jauh, anda perlukan vivix. Dapatkan segera dari yourfabulousmama.net

Order

Perlukan Bantuan?

Jika anda mempunyai masalah untuk membuat ORDER Vivix secara online, boleh hubungi saya untuk bantuan lanjut.

โ€“ HUBUNGI โ€“

Norhanita Mohd Yusof
Shaklee Certified Product Trainer

Klik Direct Link Whatsapp:

019 โ€“ 477 1733

Shaklee ID
866451

daftar ahli shaklee daftar keahlian shaklee

Wajib baca : Manfaat Ahli & Cara Daftar Ahli

Facebook Comments:
Cara Untuk Turunkan Power Mata Dengan Selamat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.