Diet

Diet Secara Sihat : 10 Minggu Diet, Capai BMI Normal, Turun 12 Kg

Diet Secara Sihat Dengan Cinch Shake

10 MINGGU DIET, CAPAI BMI NORMAL, TURUN 12 KG

Alhamdulillah , usaha membuatkan hasil, bersabar dan terus kekal disiplin , tak sangka abam joe berjaya masuk ke bmi normal, itu pun border line je. Nampaknya kena jaga jaga, boleh tersasat ke zone merah kembali kalau tiada disiplin.

Apa yang Abam Joe buat ? Tak sukar pun, sebab masa tuh Abam Joe start dari puasa wajib, masa tuh timbang time raya masih 74 kg, turun sikit je.

Tapi lepas raya , kami teruskan puasa sunat, jogging, dan kekal makan shaklee, kalau tak badan tak sihat weih, hahaha. Sebab bila puasa nutrisi tak cukup, jangan main main, jadi benda lain pula. Bila kita makan sikit, jawabnya kena makan yang betul betul kualiti.

Jadi memang wajib ambil shaklee, lagi lagi cinch shake yang banyak multivitamin untuk badan anda.

Nak turun berat nih formula dia senang je, kalori in mesti lagi rendah dari kalori burn, hahaha itu je. So kalau tahu konsep nih, buatlah apa teknik pun.

Nak detox ke, pergi senaman je ke, diet 6 kali makan ke, keto ke, tak pun intermittent fasting IF. Macam abang joe, buat dry fasting, lebih tepat puasa sunat. .

Cara dry fasting lebih cepat pembakaran lemak berbanding IF yang boleh minum air. Kelebihan dia ada abam joe cerita sebelum nih, kalau korang followlah.

So buatlah teknik apa pun, kalau kalori in tuh lebih tinggi dari kalori out, jawabnya tak turunlah berat badan. Unless kalau korang nak muscle gain, itu cerita lain pulak. Basicnya kalau gemuk sangat, start jaga makan dululah senang, buat aktiviti yang mudah, dan bila dah biasa, baru teruskan dengan aktiviti yang lebih berat.

Memang sukar dulu, mula mula banyak godaan, tapi kena sabarlah ye. hehehe. ( sebab tuh masa diet first time, malas nak show off kat fb nih)

Buat korang sume, jom pm abam joe kalau nak berjemaah buat diet abam joe nih. Memang terbukti, dry fasting nih memang best, dengan campur shaklee , insyaallah lebih sihat.

Jangan kata badan, kulit pun ada orang tegur makin bersih, ada yang cakap makin muda dan macam macam lagi.

Jadi apapun mesti kena DISIPLIN !!!!

 

 

 

Harga ( 1 can = 15 servings)

Pasaran : Beli 1 @RM181.25

Promosi : beli 3 @RM435 – free pos + free shaklee membership (jimat RM153.75)

Nak turunkan berat dengan bantuan Cinch Shake juga? Order sekarang di bawah :

daftar ahli shaklee

Facebook Comments:
Diet Secara Sihat : 10 Minggu Diet, Capai BMI Normal, Turun 12 Kg

View Comments

  • selamat tak amalkan diet macam ni?

    • Salam cik/puan. Inshaa Allah selamat jika ikut panduan dan jadual dengan betul. Objektif utama diet adalah mengurangkan kebergantungan kita kepada makanan tinggi gula dan garam. Pemakanan yang lebih sihat kaya dengan sumber protein baik serta vitamin akan lebih membantu tubuh kita lebih sihat dan cergas selain membakar lemak-lemak berlebihan di dalam badan.

Recent Posts

11 Makanan Tinggi Vitamin E Yang Perlu Ada Dalam Diet Anda Setiap Hari
  • Nutrisi Vitamin

11 Makanan Tinggi Vitamin E Yang Perlu Ada Dalam Diet Anda Setiap Hari

Vitamin E adalah sejenis antioksidan yang sangat penting untuk kesihatan tubuh badan manusia. Selain vitamin… Read More

11 months ago
Atasi Sembelit Ketika Hamil Supaya Tidak Kena Buasir di Kemudian Hari
  • Ibu Mengandung

Atasi Sembelit Ketika Hamil Supaya Tidak Kena Buasir di Kemudian Hari

Hari ini saya nak berkongsi satu masalah yang biasa dialami oleh ibu hamil iaitu sembelit.… Read More

1 year ago
Amalkan Sedekah Subuh Hatta RM1. Salah Satu Cara Menjemput Rezeki!
  • Umum

Amalkan Sedekah Subuh Hatta RM1. Salah Satu Cara Menjemput Rezeki!

Assalamualaikum, Hai semua. Semoga sihat dan dalam rahmat Allah sentiasa. Pagi ni Allah gerakkan hati… Read More

1 year ago
Shaklee Master Coordinator ‘s Luncheon @ Mandarin Oriental KL
  • Bisnes Shaklee

Shaklee Master Coordinator ‘s Luncheon @ Mandarin Oriental KL

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Hai semua. Lama rasa saya tak update blog ni. Bukan dah… Read More

1 year ago
Makanan Penambah Tenaga Ibu Menyusu
  • Ibu Menyusu

Makanan Penambah Tenaga Ibu Menyusu

Assalamualaikum Hai semua. Hari ni saya nak berkongsi dengan anda semua  makanan penambah tenaga ibu… Read More

2 years ago
6 Cara Bagaimana Vitamin C Meningkatkan Sistem Imun Tubuh
  • Nutrisi Vitamin

6 Cara Bagaimana Vitamin C Meningkatkan Sistem Imun Tubuh

Sebagai manusia biasa, kita tidak lari daripada mendapat pelbagai bentuk ancaman penyakit di setiap masa… Read More

2 years ago