Sudah menjadi semacam trend di zaman sekarang bahawa isteri juga keluar bekerja. Demi memenuhi keperluan keluarga yang semakin meningkat. Penat bekerja di pejabat, balik rumah, ada urusan rumah tangga yang perlu di uruskan. memasak, membasuh pakaian, mengemas rumah, menguruskan hal anak-anak. Semua ni membuatkan isteri jadi cepat letih.

Sape yang ada anak ramai tahulah bagaimana gawatnya suasana. Kadang-kadang kita tak perasan, dalam kesibukan kita menguruskan rumah tangga, bekerja dari pagi sehingga malam.. buat kita rasa penat.. dalam masa yang sama, suami pula rasa terabai kerana tidak mendapat layanan yang sepatutnya. Silap-silap suami cari lain nanti. bahaya!

Anda ada rasa macam tu tak? Jika ya, teruskan pembacaan anda. saya nak share kisah saya sendiri.

Cepat Letih Dengan Kerja Pejabat Dan Rutin Harian Di Rumah

Semasa saya bekerja di pejabat dahulu (masa tu belum jadi WAHM lagi), rutin harian bermula dari pukul 6.30 pagi. bangun tidur, solat. kemudian mandi dan masuk ke dapur siapkan makanan anak untuk di hantar ke pengasuh.

Saya bertuah kerana tempat kerja dekat. 5-10 minit dah sampai. pengasuh depan rumah. Bekerja di lab memang banyak bergerak. kejap naik tangga kejap turun tangga. kebawah ke atas… fuh… memang banyak tenaga nak pakai.

Balik pukul 6 petang, sampai rumah main-main kejap dengan anak. kemudian memasak untuk makan malam. basuh baju bagai…malam dah penat. rutin harian macam penuh aje.

Penat? Memang penat. selalu, pkl 9 malam dah flat. dekat ofis, tengahari mesti tidur kejap samada dekat meja atau dekat surau (sila jangan follow).. sebab tak larat..letih..

Dan memang perasan pun, bila sibuk dengan kerja, sibuk dengan urusan rumah, dan sibuk dengan anak-anak, masa dan perhatian dengan suami dah kurang. balik kerja dah letih. Tidur. zzzzzzzz… wassalam. Rutin itu berulang setiap hari. Sedih kan?

Apa Yang Saya Buat Untuk Atasi Masalah Cepat Letih

So..apa saya buat? Saya usaha cari jalan penyelesaian. Saya ni researcher tau… Dulu laaa… sekarang ex aje… huwaaa…

Baca Juga :  10 Cara Mengatasi Stress Akibat Putus Cinta Tanpa Bergantung Kepada Ubat Penenang

Saya google, dan terbaca, suplemen shaklee mampu atasi rasa letih yang melampau. saya buat kajian sikit. Produk Shaklee ni bagaimana. selamat ke tak. halal ke tak… ada research ke tak. dan alhamdulillah… bila dah rasa yakin, saya pun beli dan cuba. Join ahli terus sebab dapat harga lebih murah 15%.

Amazingly, memang terasa bezanya. Within few days saya ambil, badan saya rasa lebih bertenaga, lebih cergas, mood lebih terkawal. tengahari dah tak tidur dkt surau. hihihi.. syokkkk!! Balik rumah menten tak penat, Tak mengantuk… pukul 12 tengah malam pun boleh menten cergasss. Alhamdulillah

Time tu, 1st time saya ambil suplemen. Tak pernah dalam seumur hidup saya ambil suplemen kecuali fish oil yang ayah beli masa saya sekolah dulu. Ayah lagi peka dari saya rupanya.baru saya tahu. selama ni tak tahu pun fish oil tu untuk apa. okeh..okeh… kembali ke topik asal…

Apakah suplemen yang saya ambil… Saya ambil yang basic-basic aje..sebab time tu saya pregnant. nak ambil suplemen lebih-lebih tak boleh. Ni ha suplemen yang saya ambil. Vitalea, Vitamin C, B Complex, Ostematrix, ESP. Ada 5 produk semuanya.

Mula-mula terfikir… betul ke set ni best? tapi bila tengok benefitnya… best… testimoni… macam best.. so cuba lah.. tak rugi pun. dan Alhamdulillah serasi untuk saya ni ha. dan selepas 7 tahun, set ini masih menjadi set kegemaran saya. setiap hari wajib ambil.

Apa yang saya rasa dengan set ini?

  • rasa lebih bertenaga
  • mood lebih ceria
  • tak rasa mengantuk
  • sukar jatuh sakit. jika sakit cepat recover
  • kulit rasa lebih cantik. kena la cantik untuk suami kan?
  • pembuangan jadi lawas setiap hari.

cukup 5 dulu. hehehe

Saya tak mahu suami rasa terabai sebab saya selalu rasa letih dan tak mampu nak beri perhatian pada dia. kalau kita letih..rumah tak terurus, anak-anak terabai… suami terabai… mood pun kelaut jadinya. betul tak? asyik nak marah aje… serba serbi tak kena.

Baca Juga :  9 Cara Kawal Darah Tinggi Yang Berkesan Tanpa Ubat

Jika anda ada rasa begitu, why not cuba set ni ni. InsyaAllah takkan rugi… malah kesihatan kita akan jadi lebih baik.

Manfaat Set Asas Shaklee Untuk Kesihatan Sekeluarga

Vitalea Iron Formula : Penambah tenaga segera, Pelengkap nutrisi, Penting untuk metabolisme tubuh.

B Complex : Menukarkan makanan yang kita makan kepada tenaga, menstabilkan emosi (antistress)

SR Vita C : meningkatkan imun sistem tubuh, memperbaiki simptom pendarahan pada gusi jika ada, mencantikkan kulit

Ostematrix : sumber kalsium, magnesium, vitamin D dan   beberapa mineral lain. Untuk meningkatkan ketumpatan tulang, gigi dan gusi yang sihat. Mengelakkan masalah reput tulang (osteoporosis) di kemudian hari. Membantu mengatasi kelesuan dan meringankan stress. Melancarkan pembuangan setiap hari.

ESP : protein soya dari sumber n0n-gmo (tidak diubah genetik). Baik untuk hormon, membantu memberi tenaga berterusan sepanjang hari, menjadikan kulit halus dan awet muda.

Order Set Asas Kesihatan Umum

  • Vitalea iron formula
  • SR Vita-C Plus
  • B Complex
  • Ostematrix
  • ESP – Energising Soy Protein

Perlukan Bantuan?

Jika anda mempunyai masalah untuk membuat ORDER Set Asas Kesihatan Umum secara online, boleh hubungi saya untuk bantuan lanjut.

– HUBUNGI –

Norhanita Mohd Yusof
Shaklee Certified Product Trainer

Klik Direct Link Whatsapp:

019 – 477 1733

Shaklee ID
866451

Facebook Comments:
Isteri Cepat Letih Buat Suami Rasa Terabai. Bagaimana nak atasi?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.