1 2
Kesihatan

Ini Rahsia Kayap Cepat Sembuh Dalam Masa 4 Hari Buat Kakak Ini Sangat Gembira

Sedang saya menikmati minum petang bersama suami, tiba-tiba phone saya menerima satu whatsapp dari seorang customer:

Assalamualaikum Norhanita. Kak Salena ni. Hanita masih jual Shaklee lagi?

Ini pertanyaan biasa bila seorang prospek baru datang bertanya tentang Shaklee kepada saya. Ya, bukan senang nak kekal lama dalam satu-satu bisnes.

Orang kata, bisnes yang bagus itu boleh bertahan lebih daripada 5 tahun. Jika tidak, mungkin sama ada bisnes itu atau kita sendiri yang problem. Lari fokus!.

Alhamdulillah, saya masih setia dan kekal aktif mengembangkan bisnes Shaklee sejak 2011 sehingga ke hari ini. Dan In shaa Allah akan terus aktif bersama Shaklee di tahun-tahun yang mendatang. Shaklee is awesome!.

Ohh ya, sambung cerita whatsapp dari Kak Salena tadi. Dia antara ramai yang bertanyakan kepada saya tentang masalah kayap. Beliau datang kepada saya hasil dari carian dan bacaan artikel tentang cara mengubati kayap dengan berkesan di website yourfabulousmama.net.

Apa yang sangat merisaukan Kak Salena ialah pasal masalah kayapnya yang tidak kunjung surut. Terkena pulak di celah peha, memang sangat sakit dan menyeksakan sampai susah nak berjalan.

Dah sebulan selepas rujuk masalahnya ke klinik, ambil ubat makan dan krim sapu; kayapnya masih tetap tiada perubahan, malah makin merebak dan menyakitkan.

Atas asbab kerisauan inilah beliau bertanya kepada saya untuk mendapatkan info lanjut dan konsultasi yang semestinya eksklusif tentang cara merawat dan mencegah kayap.

Cara Atasi Kayap Dengan Cepat

Dalam sesi konsultasi, saya cadangkan Kak Salena supaya mengambil Set Kayap yang terdiri daripada 3 suplemen utama iaitu Nutriferon,  Lecithin dan B Complex. Set ini lebih berkesan untuk diambil bersama-sama dengan strategi:

Menguatkan Imun Melawan Infeksi >> Mencegah Parut >> Mencantikkan Kulit

Namun atas sebab kekangan kewangan, Kak Salena memilih untuk mencuba Nutriferon sahaja. Ia adalah suplemen terbaik dan paling penting untuk melawan infeksi kayap kerana fungsinya dapat membantu menguatkan sistem imun tubuh melawan sebarang serangan penyakit atau jangkitan.

Berapa Lama Kayap Boleh Sembuh?

Bergantung kepada penerimaan tubuh dan kondisi kesihatan (masalah kesihatan lain) individu, setiap orang dapat merasai kesan positif dalam tempoh waktu yang berbeza.

Setakat ini yang paling cepat, ada seorang customer (lelaki) saya yang mempunyai masalah kayap dapat sembuh dalam masa 3 hari sahaja.

Bagi Kak Salena, beliau mula consume Nutriferon pada 16 September 2017. Seminggu kemudian, saya follow-up beliau bertanyakan tentang perkembangan masalah kayapnya. Alhamdulillah, kayap Kak Salena dah boleh sembuh dalam masa 4 hari sahaja. Beliau sangat gembira melaporkannya dan  lega saya mendengarnya, Amazing!.

Seperti dalam jangkaan yang sepatutnya, jika penerimaan tubuh seseorang itu baik terhadap Nutriferon dengan pengambilan yang konsisten, sistem pengukuhan sistem imun akan dapat memberi kesan positif dalam masa 3 hingga 4 hari.

Alhamdulillah, Nutriferon berkesan sebagai asbab untuk menyelesaikan masalah kayap Kak Salena yang dah sebulan dihidapinya. Saya pun tumpang gembira sekali.

Adakah Peluang Masalah Kayap untuk Sembuh?

Sesungguhnya, tiada sesuatu penyakit di atas muka bumi ini tidak dapat diubati. Asalkan kita mahu berusaha. Lebih baik buat sesuatu dari tidak buat apa-apa ikhtiar.

Jika anda juga mengalami masalah yang sama seperti Kak Salena, saya sarankan anda untuk mencuba Set lengkap Kayap atau sekurang-kurangnya, ambillah Nutriferon.

Namun begitu, suka saya ingatkan, kesan setiap individu mungkin berbeza. Ada yang cepat, dan ada yang lambat sedikit.  Bergantung kepada keadaan kesihatan dan penerimaan tubuh individu.

Mesti Baca! >>  5 Cara Ubati Kayap Yang Anda Patut Cuba

Jangan gundah gulana dengan masalah kayap yang anda sedang hadapi sekarang. Terus hubungi saya untuk dapatkan info lanjut dan konsultasi eksklusif. Inshaa Allah saya akan berikan bantuan dan penjimata yang terbaik.

Whatsapp:
019 – 477 1733

Norhanita Mohd Yusof
Shaklee Certified Product Trainer

Shaklee ID:
866451

Setiap belian melalui yourfabulousmama.net melayakkan anda untuk mendapat eksklusif konsultasi berterusan.

Facebook Comments:
Ini Rahsia Kayap Cepat Sembuh Dalam Masa 4 Hari Buat Kakak Ini Sangat Gembira

Recent Posts

9 Sebab Kenapa WAJIB Ambil Sarapan Pagi Setiap Hari
  • Diet

9 Sebab Kenapa WAJIB Ambil Sarapan Pagi Setiap Hari

Biasa dengar ini? Eat breakfast like a king, lunch like a prince and dinner like… Read More

2 months ago
10 Makanan Untuk Bakar Lemak Paling Berkesan & Berjaya Kuruskan Badan
  • Diet

10 Makanan Untuk Bakar Lemak Paling Berkesan & Berjaya Kuruskan Badan

Percayalah bahawa diri anda dahulu sebenarnya pernah kurus. Tidak mungkin anda tidak boleh untuk kurus… Read More

2 months ago
7 Jenis Makanan Tinggi Potassium Yang Ada Dalam Diet Anda Setiap Hari
  • Nutrisi Pemakanan

7 Jenis Makanan Tinggi Potassium Yang Ada Dalam Diet Anda Setiap Hari

Makromineral & Mikromineral Apakah itu Makromineral & Mikromineral? Terdapat 2 jenis mineral penting yang sangat… Read More

2 months ago
Resepi Biskut Cornflakes Madu Viral 2023 Paling Rangup dan Sedap
  • Resepi

Resepi Biskut Cornflakes Madu Viral 2023 Paling Rangup dan Sedap

Selamat menyambut bulan Ramadhan dan selamat berpuasa. Hmm.. diam tak diam dah nak sampai hujung… Read More

5 months ago
7 Rahsia Kenapa Orang Jepun Hidup Lebih Lama & Lebih Sihat Yang Kita Tak Tahu
  • Tips Kesihatan Umum

7 Rahsia Kenapa Orang Jepun Hidup Lebih Lama & Lebih Sihat Yang Kita Tak Tahu

Mungkin anda pernah mendengar orang bertanya. Bolehkah kita di zaman sekarang ini hidup lebih lama?… Read More

5 months ago
Resepi Biskut Almond London Homemade Paling Mudah, Rangup & Sedap
  • Resepi

Resepi Biskut Almond London Homemade Paling Mudah, Rangup & Sedap

Assalamualaikum dan selamat berpuasa semua! Hmm... Hari ini tentu kita dah sampai di pertengahan atau… Read More

5 months ago