Ramai yang tidak tahu bahawa vitamin B complex adalah salah 1 vitamin yang sangat diperlukan oleh tubuh.

Vitamin B complex ni antara vitamin feberet saya. Rasa tak lengkap hidup kalau tak ambil. Bila ambil, mood memang rasa terkawal. Takde la stress dengan keadaan rumah, dengan karenah anak-anak dan dengan biz yang sedang berkembang. Satu lagi yang saya perasan, Apabila ambil vitamin B complex ni, kulit jadi lebih glowing.

Saya rasa ramai lagi yang tak tahu kelebihan dan kepentingan vitamin B complex ni kan? Ramai yang ingat B Complex ni untuk orang yang tak cukup berat dan nak tambah berat aje. Salah pemahaman tu.

Antara Kepentingan Vitamin B complex adalah

  • membantu dalam proses metabolik yang mengeluarkan tenaga daripada makanan yang kita ambil
  • membantu proses sintesis sel dan tisu baru
  • membantu pembentukan sel darah merah dan perjalanan oksigen pada tisu
  • membantu mengatasi kelesuan dan stress
  • perlu bagi urat saraf
  • penting bagi kesihatan mental, membantu mencegah kemurungan
  • mengatur hormon
  • membantu meningkatkan sistem pertahanan badan
  • “B”is Beauty. ia membantu memelihara kulit dari dalam. wajah anda akan nampak glowing setelah mengambil vitamin B complex secara konsisten

Kalau anda ibu yang sedang hamil sekarang memang disarankan untuk ambil. Ia antara bekalan folic acid untuk bayi. Dalam pantang nanti pun wajib ambil. Sebab apa? Vitamin B complex ni kan antara fungsinya untuk elakkan stress, kawal mood. Kalau mood tak ok, takut pulak jadi penyakit meroyan ataupun masalah baby blues syndrome. Nauzubillah. Minta dijauhkan.

Kalau anda lelaki atau wanita yang selalu letih, yang mengalami stress yang keterlaluan. Saya sarankan anda untuk ambil B Complex juga. Jaga kesihatan. Kalau kita tak jaga kesihatan sendiri. Siapa lagi yang boleh bantu kita jaga. Setuju?

Kelebihan B complex Shaklee

vitamin B complex memang banyak dijual di pasaran sekarang. Di Shaklee, kami juga ada vitamin B complex. vitamin B complex shaklee adalah berbeza daripada vitamin jenama lain kerana :

1) lengkap dengan 8 vitamin B yg diperlukan oleh tubuh kita iaitu B1 (Thiamine), B2 (riboflavin), B3 (Niacin), B5 (Pantothenic acid),  B6 (pyridocine), B7 (Biotin), B9 (Folic Acid), B12 (cobalamin). jika salah satu daripadanya kurang, vitamin B berkenaan tidak akan dapat berfungsi dan berkesan dengan sepenuhnya.

Baca Juga :  YOUTH SKINCARE SHAKLEE: Regimen Anti Penuaan Dengan Revolusi Terkini

2) mempunyai Biotin (Vitamin B7) dan folic acid (vitamin B9) dalam kuantiti yang mencukupi.

Biotin dan folic acid ni sangat mahal. Harganya macam platinum. Sebab itulah kebanyakan pengeluar samada tidak memasukkan biotin dan folic acid ataupun mengurangkan kuantiti biotin dan folic acid dalam vitamin B complex keluaran mereka. Tetapi Shaklee sememangnya the BEST. ada 100% Biotin dan kandungan folic acid yang mencukupi untuk keperluan harian kita. Jadi sangatla efisien.

3) ada bioactivated system (sistem serapan bioaktif) :

viamin B complex shaklee ada sistem penyerapan bioaktif dimana  terdapat penyaluran zat makanan berpaten untuk meningkatkan penyerapan nutrien penting iaitu asid folik.

4) sumber semulajadi

memang tak dapat dinafikan lagilah. Shaklee memang pengeluar vitamin semulajadi terbaik di dunia.

Jadi, cuba belek label pada botol vitamin B complex anda dengan teliti. Adakah vitamin B complex yang anda ambil sekarang lengkap agar anda mendapat kebaikan daripada vitamin B complex tersebut dengan sepenuhnya.

Perlukan B Complex?

– HUBUNGI –
Norhanita Mohd Yusof
Shaklee Certified Product Trainer

Klik Direct Link Whatsapp:
019 – 477 1733

Shaklee ID
866451

 

Facebook Comments:
Kelebihan B complex Shaklee Yang Anda Patut Tahu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.