Masalah kulit kusam, kulit berparut,  kulit berjerawat, kulit berjeragat, kulit kering dan macam-macam lagi boleh terjadi kepada ibu mengandung. Mungkin kerana kekurangan nutrisi tertentu, pengambilan air kosong tidak mencukupi dan juga kerana perubahan hormon si ibu.

Apabila bersalin kulit boleh menjadi semakin kusam dan kering, tampak tidak bermaya. Muka pun pucat. Antara puncanya juga adalah disebabkan oleh hormon si ibu masih tidak stabil, pengambilan makanan yang terhad dek kerana amalan berpantang seharian dan catuan air oleh penjaga yang menjaga kita walau kita tahu, keperluan air yang mencukupi adalah penting terutama semasa dalam pantang.

Semua ini boleh di atasi dengan ibu mengambil suplemen tambahan.

Kulit Muka Kembali Cantik Berseri


Vivix Suplemen Terbaik Untuk Ibu Berpantang & Kulit Cerah Berseri

Saya ambil Vivix sebagai alternatif untuk mengelakkan dari pengambilan lain-lain vitamin sebab saya ni jenis payah nak konsisten kalau nak kena telan banyak-banyak terutamanya bila nak kena telan kapsul atau pun tablet.. Amazing experience bila saya ambil Vivix semasa dalam tempoh berpantangkan baby ketiga saya Qaisarah..

Saya tak ambil apa-apa ubat untuk sembuhkan luka dari klinik ataupun ubat kecutkan rahim dari mana2 klinik swasta.. Alhamdulilah luka bersalin sembuh dalam masa kurang 14 hari.. Anak-anak saya dari sulung sampai la si baby ni semua kena kuning.. Saya hanya upkan dose pengambilan Vivix dari 1 sudu ke 2 sudu daily.. Alhamdulilah bacaan kuning baby back to normal dalam masa 1 mggu.. Syukur sangat-sangat sebab tak payah ulang alik ke hospital… Fobia dgn kakak dan abg dia memang kena refer to hospital sebab bacaan kuning memang tinggi..

Yang paling terasa seronok sgt bila dalam pantang kawan-kawan yang datang ziarah mesti tgur kulit saya.. Berbeza sangat-sangat.. Dulu kulit saya kusam.. Tapi sekarang memang agak cerah dan kesan parut-parut lama dah makin hilang… Masuk kerja selepas pantang ramai yang tanya saya makan apa sebab kulit muka nampak berseri dan cerah…

Suami sendri pun perasan..saya ingat dia saja-saja.. Tapi bila dah kawan-kawan sendiri pun cakap benda yang sama..so saya pun perasan mmg kulit saya dah tak kusam mcm dulu lagi…

Vivix memang terbaik..

 

Kulit Cerah Berseri Bebas Cela Selepas Berpantang, Dulu Kusam Dan Berparut

Vivix Dan Berpantang

Vivix sangat penting kepada ibu semasa di dalam pantang kerana :-

  • Resveratrol yang terkandung di dalam vivix sangat membantu dalam proses pemulihan dan penyembuhan luka selepas bersalin.
  • Vivix mempunyai fiber yang lebih banyak berbanding nasi dan oat. Kandungan fiber yang tinggi ini akan membantu ibu untuk mencerna dan menerap makanan dengan lebih baik dan ibu dapat menghindari masalah sembelit.
  • Vivix mampu meningkatkan tenaga dan mengurangkan keletihan melalui mekanisme trans-resveratrol. Sebatian yang terdapat di dalam vivix menggalakkan biogenesis mitochondria, iaitu bahagian di dalam sel yang membantu menghasilkan tenaga. Kerana itulah, ibu-ibu di dalam pantang berasakan mereka lebih bertenaga walaupun tidak cukup rehat dan tidur disebabkan perlu sentiasa menjaga bayi mereka.

 

Vivix Dan Kecantikan

Resveratrol yang terkandung di dalam vivix terbukti mempunyai kesan yang hebat terhadap proses anti penuaan. Ia memberi impak kepada 4 mekanisme penuaan selular termasuk tenaga sel, pertahanan sel, membaikpulih sel, dan prestasi sel. Jika 4 mekanisme ini dilindungi sepenuhnya, penuaan selular akan dapat diperlahankan dan kita akan kelihatan lebih muda. Kerana itulah, kulit ibu-ibu yang mengambil vivix semasa dalam pantang akan kelihatan lebih berseri dan lebih cerah. Kulit cerah berseri serta bebas cela, siapa yang tidak mahu, kan?

 

 

Ibu dalam pantang sangat perlu menjaga kesihatan diri kerana pada masa ini, tubuh badan ibu masih dalam fasa pemulihan. Selain dari memastikan tubuh kekal bertenaga, dalaman pulih seperti sedia kala, aspek kecantikan pun perlu di ambil perhatian. Semua ibu lepas berpanang mahukan kulit cerah berseri dan bebas cela. Dengan vivix, anda bukan sahaja cantik di dalam, anda juga akan mendapat bonus cantik di luar.

Hubungi saya untuk mendapatkan vivix sekarang. Setiap pembelian produk Shaklee dengan kami, anda layak mendapat konsultasi istimewa dan berterusan.

Beri Peluang Kedua, Atasi Masalah Kesihatan Anda!

Hubungi:

Norhanita Mohd Yusof
Shaklee Certified Product Trainer

SMS / Call / Whatsapp:
019 – 477 1733

Email:
norhanita@yourfabulousmama.net

Shaklee ID:
866451

Kenyataan di dalam halaman ini tidak dinilai oleh badan FDA (Food and Drug Administration).
————————————
Ia tidak bertujuan untuk mendiagnos, menyembuh, merawat  atau mencegah sebarang jenis penyakit

Facebook Comments:
Kulit Cerah Berseri Bebas Cela Selepas Berpantang, Dulu Kusam Dan Berparut

Leave a Reply

Your email address will not be published.