Bersalin secara normal merupakan impian kebanyakan wanita. Namun, tidak semua bernasib baik untuk bersalin secara normal. Ada ibu yang terpaksa melalui proses pembedahan kerana beberapa faktor termasuklah faktor kesihatan dan keselamatan bayi dan ibu.

Salah seorang daripadanya adalah Dr. Nadia. Seorang Doktor yang terpaksa melahirkan bayi secara pembedahan disebabkan oleh Radang Apendiks.

Apa yang Dr. Nadia ambil semasa hamil dan selepas bersalin czer? Jom baca.

Luka Czer Cepat Sembuh, Radang Appendiks Sembuh, Bertenaga Semasa Berpantang

Hi, Assalamualaikum.. Saya Dr. Nadia Abdul Kadir, berumur 34 tahun dan memiliki 4 orang cahaya mata. Saya ingin berkongsi kisah saya menghidap radang appendiks semasa hamil.

Semasa mengandungkan Baby A’isya (anak ke 4) saya 7 bulan lepas, saya mengalami 2 episod sakit pada bahagian kanan perut. Kali pertama dalam 32 minggu dan saya disahkan menghadapi Acute Appendicitis (keradangan pada appendik).

Disebabkan kandungan masih awal dan pembedahan membuang appendiks adalah berisiko kepada baby, saya membuat keputusan untuk hanya mengambil antibiotiks (setelah berbincang dengan suami saya, Dr Shazly yang merupakan seorang pakar bedah).

Pada masa yang sama, saya meneruskan pengambilan SET HAMIL SHAKLEE dan juga NUTRIFERON. Alhamdulillah, sakit beransur hilang selepas 2 hari. Namun, pada kandungan berusia 36 minggu, saya sekali lagi diserang sakit perut yang sama seperti sebelum ini.

Kali ini sangat sakit sampai saya terpaksa dimasukkan ke wad. Sekali lagi saya didiagnos sebagai Recurrent Appendicitis (Keradangan Appendiks yang berulang). Di wad saya diberi intravenous antibiotiks. Sekali lagi saya dan suami di dalam dilema untuk meneruskan pembedahan membuat appendiks atau tidak. Ini kerana, lagi 2 minggu saya dijadualkan untuk elektif cser (saya dah cser 3 kali).

Kami membuat keputusan untuk tunggu dan lihat. Sekiranya sakit berlarutan, saya akan menjalani pembedahan. Alhamdulillah, setelah 2-3 hari, sakit beransur hilang dan doktor pakar membuat keputusan untuk membuang appendiks semasa cser. Pada 38 minggu, setelah pakar O+G mengeluarkan Baby A’isya, suami saya sendiri mengambil alih untuk mengeluarkan appendiks saya pula! Orang kata, sakit selepas cser + appendicectomy (pembedahan membuang appendiks) adalah lagi sakit berbanding cser sahaja. Ini kerana trauma pada tisu itu lagi banyak.

Baca Juga :  Jahitan Luka Bersalin Terbuka Sebelum Luka Sempat Bercantum Semula

Bimbang akan perkara ini, saya dah standby VIVIX awal-awal. Sebaik sahaja dibenarkan minum oleh jururawat, saya terus amik 1 SUDU BESAR VIVIX. Alhamdulillah dengan izinNya, petang sebelum maghrib saya dah boleh bangun sendiri dan berjalan ke tandas untuk mandi.

Malamnya pula saya boleh menjaga Baby A’isya sendirian (suami tidak dibenarkan menemani saya di wad). Setiap hari saya meneruskan pengambilan SET BERPANTANG SHAKLEE bersama VIVIX dan NUTRIFERON. Dan pada hari ke 5, saya diceramah oleh jururawat di klinik (diorang sayang saya sebenarnya..hihi..) kerana memandu ke klinik untuk cek jaundice. (Suami di dalam dewan bedah dan tidak dapat keluar hantar kami ke klinik).

Apapun, pengalaman berpantang kali ini sangat berbeza berbanding 3 kali cser sebelum ini. SAKIT PADA BAHAGIAN CSER SANGAT MINIMAL, LUKA SANGAT CEPAT SEMBUH & SAYA SANGAT BERTENAGA. Saya dah alaminya sendiri, anda bila lagi?

Set Shaklee Yang Diambil

1) Set Hamil + Set Berpantang

  • Vitalea iron formula
  • B Complex
  • SR Vita-C Plus
  • Ostematrix
  • ESP Protein Isolate Powder
  • Omegaguard

2) Vivix

3) Nutriferon

Order

Jika anda bersalin secara pembedahan, luka czer sakit dan pedih. Dapatkan set di atas bagi membantu proses penyembuhan dengan lebih cepat berbanding biasa. Ia juga memastikan tubuh anda lebih bertenaga dan emosi lebih terkawal.

Pastikan anda dapatkan set di atas daripada kami di yourfabulousmama.net. Pengalaman kami dengan shaklee sejak 2011 insya Allah menjadikan kami mempunyai pengalaman yang luas untuk membantu anda mendapatkan kesan yang optimum. Sayang duit kalau beli mahal-mahal tapi tak tahu cara pengambilan yang betul dan anda tidak mendapat kesan yang sepatutnya.

Order :

019 – 477 1733

daftar ahli shakleeUntuk pendaftaran sebagai ahli Shaklee, anda boleh hubungi saya melalui link di bawah

– HUBUNGI –

Norhanita Mohd Yusof
Biz Mentor

Klik Direct Link Whatsapp:

019 – 477 1733

Shaklee ID
866451

Facebook Comments:
Luka Czer Cepat Sembuh. Apa Rahsia Ibu Ini?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.