Hari ini saya berpeluang untuk berkongsi pengalaman dan kisah benar seorang insan yang mempunyai minda seorang jutawan iaitu Master Yeap Cheng Chuan. Beliau merupakan seorang akauntan bertauliah. Semasa berumur 40 tahun, beliau telah terbuka hati untuk menyertai shaklee sebagai pengedar bebas shaklee yang sah.

minda seorang jutawan

Shaklee telah bertapak di Malaysia selama 27 tahun. Suatu jangkamasa yang memang lama. Kukuhnya Shaklee ni dan semakin berkembang dengan pesat sehingga ke hari ini. Berbalik kepada Master Yeap Cheng Chuan, selepas 27 mengamalkan Shaklee dengan konsisten, pada umur beliau 67 tahun kesihatan beliau dan isteri masih lagi di tahap yang sangat baik, kelihatan muda dan lebih dari itu bergelar jutawan Shaklee.

Walau sudah bergelar jutawan, beliau masih terus aktif membina empayar mereka dalam dan luar negara seperti negara indonesia. Owh, jangan tak tahu, kita di Malaysia memang boleh kembangkan bisnes Shaklee kita di negara luar seperti Indonesia, China, India dan negara-negara lain.

Pada masa saya menulis artikel ini, dikhabarkan mereka sedang berada di London untuk sesi perjumpaan kaum keluarga (buat reunion di London.. wahhh..) dan katanya akan kembali ke Malaysia awal september nanti. Suatu kebebasan yang luar biasa kan? Jika anda lihat gambar mereka di bawah, betapa mudanya mereka.. keadaan mereka sama seperti 20 tahun yang lalu.

minda seorang jutawan

Saya tanya husband cuba teka umur mr n mrs dalam gambar ni.

Seyakinya suami menjawab “Mr is 50years old and mrs is around 38 years old”. OMG!!! 38??? Hahahaha. Sekali dia tau rupanya mrs. dah 61 tahun, terus dia tergamam. Hehehe…

Emy Ashura

Jika ada yang beranggapan bahawa golongan profesional tidak boleh membuat bisnes Shaklee, anda sebenarnya silap. Success is A Mind Game. Jika kita mampu ubah apa yang ada dalam minda kita, Inshaa Allah kita boleh berjaya.

Setiap kisah mereka yang berjaya, mesti ada 1 ‘turning point’ mereka sendiri. Begitu juga dengan Master Yeap Cheng Chuan. Pada peringkat awalnya, beliau juga mempunyai persepsi yang sama seperti kebanyakan orang tentang MLM. Namun, setelah beliau membaca sebuah buku, kandungan buku tersebut telah berjaya mengubah persepsi dan minda beliau terhadap perniagaan MLM.

Baca Juga :  Kehidupan Ibarat Menu Restoran Mewah

Macamana alkisahnya? Inshaa Allah nanti saya akan ‘share’ sambungannya di dalam entri yang lain. Ia tentang bagaimana hikmah buku itu berjaya mengubah beliau dari seorang yang bekerja makan gaji, kepada seorang yang aktif di dalam bisnes ‘Network Marketing’. InsyaAllah.

Shaklee bukan sahaja mengubah taraf kehidupan kita menjadi lebih sihat. Ia juga mampu mengubah taraf hidup (kebebasan) kita menjadi lebih baik. Bayangkan kehidupan yang bagaimana anda mahukan ketika berusia 50-60 tahun nanti. Pada ketika itu, untuk melakukan ‘turning point’ mungkin sudah agak terlambat. Tetapi, kita mampu mengubahnya dengan bermula dari sekarang. Jika beliau yang sudah berusia 40 tahun, setelah selesa dengan kehidupan sebagai  akauntan bertauliah pun boleh melakukannya, Inshaa Allah kita juga pun boleh. Syaratnya kena ada kemahuan, baru ada jalan.

Anda Mahu Dibantu?

Hubungi saya, Master Norhanita di 019 – 477 1733 tidak kira walau dimana pun anda berada. Dunia tanpa sempadan mendekatkan perhubungan. Jika tidak tahu, boleh menjadi tahu apabila mahu. Tapi, jika  tidak mahu, walau kita tahu, tiada apa yang mampu membantu.

Facebook Comments:
Minda Seorang Jutawan : Dari Kehidupan Yang Biasa Kepada Kehidupan Yang Luar Biasa

2 thoughts on “Minda Seorang Jutawan : Dari Kehidupan Yang Biasa Kepada Kehidupan Yang Luar Biasa

  • May 18, 2017 at 3:51 pm
    Permalink

    kisah yang amat menarik..

    teruja juga saya nak membaca…

    shaklee memang terbaik

    Reply
    • May 19, 2017 at 2:50 pm
      Permalink

      Dulu saya juga pembenci MLM, apa pun jenis. Tapi lain dengan Shaklee, mula kenal dengan cara dia bantu selesaikan masalah kesihatan saya.

      Bukan dengan RM dan pakej percutian yang ditawarkan. Bila produknya benar-benar memberi kesan sehingga menyebabkan saya jatuh cinta, mula berkongsi dengan orang lain.

      Hmm masuk hari ini, dah dekat 6 tahun terjebak dengan Shaklee, amal suplemen dan buat bisnes sekali. Nak cakap lebih tu susah, tapi saya dah rasainya sendiri. Alhamdulillah.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.