• Alfalfa Complex

Sumber Nutrisi Semulajadi Dari Dalam Bumi

Alfalfa Complex merupakan salah satu produk utama yang diperkenalkan oleh Dr. Forrest C Shaklee di zaman awal penubuhan syarikat sejak tahun 1956. Ia diperkaya dengan khasiat pelbagai nutrien penting yang menjadikan ia salah satu produk yang sangat terkenal dan lagenda di Shaklee.

Alfalfa (Medicago Sativa) tergolong dalam keluarga leguminosae atau legume, atau juga mudahnya disebut keluarga kekacang. Alfafa merupakan tumbuhan unik kerana keupayaan akarnya yang boleh menjalar sehingga 6 meter ke dalam tanah untuk mencari serta menyerap nutrien dan mineral penting berbanding tumbuhan lain.

Daunnya juga berupaya menyimpan sejumlah klorofil yang besar yang dihasilkan melalui proses fotosintesis semulajadi. Ia juga dikatakan mengandungi 50% protein. Sejak berdekad-dekad lalu manusia menggunakan daun alfafa yang dikeringkan dan diproses menjadi serbuk sebagai teh dan juga kapsul untuk kegunaan penambah tenaga dan juga perubatan tradisional.

Alfalfa Complex Shaklee ditanam subur secara khas tanpa pengunaan fungisid, hormon sintetik, penggalak pertumbuhan dan bahan kimia bagi menjamin kualiti premium dan keberkesanan optimum tablet Alfalfa Complex Shaklee.

Berikut adalah 8 Manfaat Utama Alfalfa Complex yang diformulasikan khas oleh Dr. Shaklee:

  1. Mencuci hari, darah dan usus – Ia meneutralkan kimia badan yang berasid dan membantu menyingkirkan toksin dari dalam badan.

  2. Melawan alahan – bagi kulit atau hidung yang sensitif terhadap persekitaran, mahupun kurap, masalah badan berbau atau kulat air bagi tubuh yang sensitif terhadap perubahan kimia atau hormon dalam badan.

  3. Membantu masalah penghadaman – termasuk menyelesaikan masalah kembung perut, hyperacidity, ulser, gastrik, hepatitis serta sembelit.

  4. Membantu proses menyingkirkan lemak dan kolestrol – sangat penting bagi bagi mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi.

  5. Membantu merawat tumor – membantu membaikpulih sel yang rosak akibat serangan sel kanser serta membina sel baru.

  6. Melegakan keletihan dan sakit belakang –  juga membantu mengatasi masalah sindrom PMS bagi wanita.

  7. Membantu mencegah dan merawat athritis

  8. Membantu mengalakkan penghasilan susu ibu (milkbooster)

Order Sekarang!

Untuk keterangan lanjut dan konsultasi produk secara eksklusif, hubungi segera:

Norhanita Mohd Yusof
Shaklee Certified Product Trainer

 SMS / Call / Whatsapp:
019 – 477 1733

Email:
norhanita@yourfabulousmama.net

Shaklee ID:
866451

Kenyataan di dalam halaman ini tidak dinilai oleh badan FDA (Food and Drug Administration).
Ia tidak bertujuan untuk mendiagnos, menyembuh, merawat  atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Jika anda berminat untuk mendapatkan produk di atas atau ingin mengajukan sebarang pertanyaan, sila isikan maklumat anda di bawah dan hantarkan kepada kami:

Nama Anda*

Alamat Email Anda*

No. Telefon (Optional)

Perkara*

Ringkasan Order/Pertanyaan