1 2

CarotoMix

  • Carotomax

Harga Retail: RM 81.25

Mengandungi 6 Sumber Karotenoid Terbaik Untuk Manfaat Kesihatan Berpanjangan

CarotoMix™ diadun daripada 6 jenis karoteniod – alpha carotene, beta carotene, astaxanthin, lutein, zeaxanthin dan lycopene – dalam satu kapsul lembut.

Karotenoid tergolong dalam kumpulan antioksidan larut-lemak yang memberi fungsi berkesan perlindungan antioksidan pada bahagian yang kaya dengan lipid(lemak) dalam sel, organ penglihatan, prostat, servik, paru-paru dan hati.

Kajian juga menyokong fungsi karotenoid yang bekerjasama antara satu sama lain sebagai menyokong kekuatan sistem imunisasi tubuh.

Fungsi dan Sumber Karotenoid

  • Alpha dan Beta Carotene – Terdapat pada sayuran brokoli, ubi keledek dan tembikai susu. Karotene ini berfungsi mempertingkat kesihatan mata, daya penglihatan waktu malam dan sistem imunisasi tubuh badan. Diambil dari sumber minyak kelapa sawit dan alga laut, 1 kapsul CarotoMix™ mengandungi kandungan alpha carotene bersamaan dengan 102 cawan raspberi dan beta karotene bersamaan 125 biji pisang (saiz medium).

  • Astaxanthin – Bertindak sebagai antioksidan dan melindungi tubuh daripada Low Density Lipoprotein (LDL – kolestrol jahat). 1 kapsul Carotomax™ mengandungi unsur astaxanthin yang bersamaan dengan hidangan ikan salmon (4 oz.) Sumber bahan mentah karotenoid ini adalah dari microalga laut, paling tulen dan sumber semulajadi berpotensi tinggi.

  • Lutein dan Zeaxanthin – Sejenis karotenoid yang membawa pigmen kuning pada tumbuhan yang berfungsi pada mata sebagai pelindung kepada saraf penglihatan. Kedua-dua karotenoid saling berkait rapat dalam memelihara kesihatan makular, iaitu organ sentral penting dalam sistem penglihatan. Lutein berfungsi menyokong kesihatan sistem kardiovaskular, dan zeaxanthin membantu memelihara kesihatan sistem imun manusia. Dperolehi dari sumber marigold, 1 kapsul CarotoMix™ mengandungi kandungan lutein dan zeaxanthin bersamaan dengan 162 biji limau gedang (saiz medium).

  • Lycopene – Sejenis karotenoid yang membawa pigmen merah pada tomato, strawberi dan tembikai merah. Lycopene bermanfaat terhadap antipenuaan yang memainkan peranan dalam aktiviti antioksidan. Secara klinikal baik untuk kesihatan prostat, servik, sistem imun, sistem kardiovaskular, dan kelancaran peredaran darah. Diambil dari sumber tomato non-GMO, 1 kapsul CarotoMix™ mengandungi sumber lycopene bersamaan dengan 2830 biji buah aprikot.

Order Sekarang!

Untuk keterangan lanjut dan konsultasi produk secara eksklusif, hubungi segera:

Norhanita Mohd Yusof
Shaklee Certified Product Trainer

SMS / Call / Whatsapp:
019 – 477 1733

Email:
norhanita@yourfabulousmama.net

Shaklee ID:
866451