1 2

Chewable Vita-C Plus

Harga Retail: OOS

Tablet Vitamin C Terbaik Untuk Keperluan Harian Tumbesaran Si Kecil Anda

Kebaikan Vitamin C

Vitamin C memainkan peranan utama di dalam keperluan tubuh manusia sama ada dewasa, warga tua mahupun kanak-kanak. Selain membawa fungsi oksidan untuk perlindungan tubuh, vitamin C juga penting untuk menyokong pembentukan tulang, gigi dan gusi yang sihat disamping membantu tumbesaran kanak-kanak.

Ibu mengandung dan ibu menyusu juga sangat memerlukan vitamin C untuk membantu kekuatan tubuh dan menyampaikan kebaikannya untuk tumbesaran bayi.

Penuhi keperluan harian vitamin C anak-anak anda dengan Shaklee Chewable Vita-C™ Plus 100mg. Ia merupakan vitamin C paling lengkap di pasaran berbanding jenama lain sesuai untuk kanak-kanak dengan kelebihan:

  • Saiz yang sederhana mudah untuk dihisap atau dikemam di dalam mulut seperti gula-gula, sesuai untuk mereka yang mengalami masalah untuk menelan tablet.

  • Rasa sitrus asli oren yang hebat, tidak terlalu masam dan pahit membuatkan kanak-kanak pasti tergoda

  • Tiada perasa dan pewarna tiruan serta pemanis tambahan dan bahan pengawet

  • Sesuai untuk kanak-kanak seawal usia 4 tahun dan ke atas, malah turut sesuai untuk seisi keluarga

  • Satu tablet bersamaan dengan 1 1/2 biji buah oren dengan nilai hebat setara dengan saiznya

Selain mengandungi sumber vitamin C semulajadi, Chewable Vita-C™ Plus 100mg turut mengandungi:

  • Ekstrak Rose Hip (Rosa Canina) – sejenis buah bunga ros liar yang dikenalpasti mempunyai sumber kandungan terbaik vitamin C, 50% lebih tinggi berbanding buah oren.

  • Citrus bioflavanoid complex – terdiri daripada hesperidin, lemon bioflavonoid, orange bioflavonoid dan grapefruit bioflavonoid yang tergolong dalam kumpulan bioaktif flavonoid atau vitamin P.

Bagaimana Chewable Vita-C™ Plus 100mg berfungsi

Setiap kunyahan tablet Chewable Vita-C™ Plus 100mg akan mengaktifkan pengeluaran air liur (saliva) untuk memecahkan kandungan vitamin C supaya mudah untuk diserap ke dalam tubuh melalui sistem pencernaan.

Bukan sekadar pandangan atau pemerhatian, ia adalah kajian klinikal yang dijalankan bagi memastikan setiap tablet menunjukkan sifat kebolehserapan yang baik terutama bagi kanak-kanak.

Order Sekarang!

Saranan Pengambilan

Setiap tablet Chewable Vita-C™ Plus 100mg mengandungi 118mg vitamin C, memadai 1 biji sehari bagi keperluan kanak-kanak. 5 biji Chewable Vita-C™ Plus 100mg bagi dewasa; menyamai 1 biji tablet Sustained Release Vita-C™ Plus 500mg.

Untuk keterangan lanjut dan konsultasi produk secara eksklusif, hubungi segera:

Norhanita Mohd Yusof
Shaklee Certified Product Trainer

SMS / Call / Whatsapp:
019 – 477 1733

Email:
norhanita@yourfabulousmama.net

Shaklee ID:
866451