1 2

DTX Complex

  • DTX Complex

Harga Retail: RM 163.75

Menyokong Fungsi Detoksifikasi dan Antioksidan Tubuh Untuk Manfaat Kesihatan Menyeluruh

Cabaran Hati Yang Sihat

Hati adalah antara organ terpenting di dalam sistem tubuh badan manusia. Ia sangat memainkan peranan penting di dalam proses pencernaan makanan, metabolisma lemak, detoksifikasi dan mengawal paras gula dalam darah.

Organ yang turut bekerja keras di dalam tubuh setiap manusia normal bagi memastikan kelansungan kesihatan tubuh yang optimum.

Bergantung kepada gaya hidup setiap individu; apa yang dimakan, apa aktiviti yang dilakukan seharian, dan bagaimana tahap kesedaran terhadap kesihatan diri sendiri, merupakan aspek penting yang perlu diambilkira dalam kesihatan organ hati.

Pengambilan diet yang tidak seimbang, terdedah kepada sumber toksin luaran atau dalam pemakanan, tabiat pengambilan gula dan lemak yang tidak terkawal, aktiviti merokok yang tidak sihat atau mungkin disebabkan genetik keturunan merupakan penyebab kepada punca masalah kepada fungsi hati.

Beruntunglah jika anda mempunyai hati yang masih sihat, memadai dengan peka terhadap keperluan, perlindungan dan penjagaan kesihatan hati untuk manfaat kehidupan yang lebih baik di jangkamasa panjang.

Penuhi Keperluan Hati Anda Dengan Shaklee DTX™ Complex

Bantu kesihatan hati anda dengan Shaklee DTX™ Complex. Satu satu produk terunggul yang diciptakan dari sumber herba semulajadi terpilih untuk memberi manfaat sistem tubuh terutamanya berkaitan kesihatan hati. Setiap tablet mengandungi formulasi gabungan 6 jenis herba tradisional iaitu:

  • Ekstrak Milk Thistle (silybum marianum) – herba semulajadi yang terkenal sejak 2000 tahun dahulu dalam bidang perubatan kanser. Mengandungi 80% flavonoid silymarin yang memberi fungsi antioksidan aktif dan merangsang pembentukan sel hati bagi proses detoksifikasi, melindungi hati dan menentang kanser.

  • Artichoke (cynara cardunculus) – sejenis tumbuhan boleh dimakan terutama hatinya; kaya dengan rangkaian polyphenol dan cynarin untuk merangsang regenerasi sel hati bagi memperbaiki fungsi hati keseluruhannya

  • Turmeric (curcuma longa) – selain herba yang terkenal dalam rempah kari masakan; turmeric (kunyit) juga diperkaya dengan kandungan curcumin (signifikan kepada warna kuning) yang penting sebagai herba untuk kesihatan dengan membawa manfaat sebagai antibakteria, anti-inflamasi, antioksida dan anti-kanser.

  • Dandelion (taraxacum officinale) – sejenis bunga yang membawa maksud “penawar” dan terkenal dalam perubatan china sejak 1000 tahun dahulu untuk melegakan inflamasi hati, keracunan makanan dan mencegah tumor. Mengandungi unsur sterol, flavanoid, musilage dan eudesmanolide yang merangsang fungsi antibiotik, sistem imun, fungsi laksatif dan penyingkiran toksin

  • Schizandra (schisandra chinensis) – terkenal sebagai “ultimate superberry” oleh bidang perubatan tradisional china dengan fungsi sebagai tonik herba pembersih organ hati dan menyingkirkan toksin. Ia jug dipercayai boleh melindungi hati daripada kerosakan akibat racun selain menyumbang kepada faedah kecantikan seseorang.

  • Cendawan Reishi (ganoderma lucidum) – mengandungi komponen aktif polisakarida untuk menentang kanser dan menggalakkan sistem imun, triterpenes untuk melindungi hati dan menghalang tindakbalas allergi dengan mengawal histamin, serta unsur protein peptida yang membawa ciri-ciri antioksidan.

Order Sekarang!

Untuk keterangan lanjut dan konsultasi produk secara eksklusif, hubungi segera:

Norhanita Mohd Yusof
Shaklee Certified Product Trainer

SMS / Call / Whatsapp:
019 – 477 1733

Email:
norhanita@yourfabulousmama.net

Shaklee ID: