1 2

Nutriferon

 • Nutriferon
 • Nutriferon

Formulasi Eksklusif Untuk Mengoptimumkan Sistem Imunisasi Tubuh Secara Semulajadi dan Selamat

Setiap hari, setiap masa, tubuh kita menghadapi ancaman serangan patogen, alergen dan mikrob berbahaya yang terdapat disekeliling kita tanpa kita sedari. Sistem dalaman tubuh manusia mempunyai mekanisma imun untuk mengawal dan melindungi diri dari segala serangan ini.

Tetapi mampukah sistem pertahanan badan ini menampung serangan yang berterusan daripada diet tidak sihat, fizikal dan psikologi stress, pencemaran persekitaran dan juga akibat daripada kesan penuaan. Tanpa sokongan nutrisi, sistem imun akan semakin lemah berkadar dengan ancaman kesihatan dan masa.

NutriFeron™ Shaklee

NutriFeron™ adalah suplemen harian yang dihasilkan melalui formulasi khas Shaklee untuk menyokong sistem imunisasi tubuh individu dewasa baik lelaki mahupun wanita. NutriFeron™ melambangkan pencapaian yang hebat dalam sejarah kajian sains sistem imun.

Ia dipatenkan, mempunyai bukti secara klinikal tentang gabungan ekstrak tumbuhan semulajadi yang amat berguna untuk mempertingkat, menguatkan dan mengekalkan sistem imun tubuh. Sebagai penggunaan harian, ia berfungsi mengaktifkan pengeluaran semulajadi interferon dalam tubuh, iaitu pemangkin aktif dalam sistem imun.

NutriFeron™ bekerja pada peringkat sel dalam dua cara:

 • Mengaktifkan dan mempertahankan sistem imun dengan pantas
 • Mengerakkan sistem imun dalam kumpulan operasi ‘seek-and-destroy’ dalam tubuh

NutriFeron™ mengandungi gabungan botanik khas (proprietary blend) ekstrak tumbuhan semulajadi daripada sumber:

 • Bunga Safflower (Carthamus Tinctorius) – mengandungi polisakarida yang merangsang pembentukan macrophage, sejenis sel darah putih

 • Japanese Honeysuckle (Lonicera Japonica) – putik bunga yang terkenal dalam kaedah perubatan di asia

 • Ekstrak Biji Labu (Curcurbita Moschata) – menggalakkan penghasilan interferon dalam tubuh

 • Biji Plantago (Plantago Asiatica) – Mengandungi polisakarida yang merangsang sistem imun

The Shaklee Difference

 • NutriFeron™ adalah satu-satunya suplemen berkaitan imunisasi yang diformulakan melalui penemuan ‘interferon’; setelah pelbagai ujian intensif dilakukan terhadap ribuan sebatian campuran dan lebih daripada 200 herba terpilih oleh pakar immunologi, Dr. Yasuhiko Kojima.

 • Formulasi dipaten dan terbukti secara klinikal – Dalam jurnal berkaitan kajian klinikal yang telah diterbitkan, NutriFeron™ mempunyai campuran fitonutrien yang berpotensi dan selamat untuk memberikan sokongan kepada sistem imun tubuh baik di peringkat sel lagi. Ia adalah cara semulajadi untuk membantu mengawalselia sistem imun tubuh dan sentiasa bersedia menghadapi pelbagai ancaman kesihatan. Tambahan lagi, ia menguatkan kekebalan tubuh dan menjadikannya pada tahap prestasi terbaik.

 • Hanya terdapat di Shaklee, NutriFeron™ merupakan suplemen yang sangat efektif dan telah melalui piawaian ketat ujian-ujian saintifik bagi membuktikan ia berkesan, selamat, tulen dan berprestasi tinggi.

NutriFeron™ Untuk Siapa?

 • Individu berumur 12 tahun ke atas yang mempunyai gaya hidup yang sibuk, stress dan tidak sedar akan sistem imun mereka yang sering diserang pelbagai ancaman kesihatan

 • Mereka yang proaktif untuk mempertingkatkan tindakbalas imun menentang gangguan dan pencemaran persekitaran

Order Sekarang!

Cadangan Pengambilan NutriFeron™

Pengambilan terbaik adalah 1 sachet sehari bagi individu dewasa. Bagi ibu mengandung dan menyusu, perlu merujuk kepada pakar kesihatan profesional.

Untuk dapatkan keterangan lanjut dan konsultasi eksklusif, sila hubungi:

Norhanita Mohd Yusof
Shaklee Certified Product Trainer

SMS | Call | Whatsapp:
019 – 477 1733

Email:
norhanita@yourfabulousmama.net

SID No.:
866451