Mengandungi Pelbagai Khasiat Phytonutrient Untuk Melindungi & Membaikpulih Tubuh Di peringkat Sel

Sel di dalam tubuh badan kita sering terdedah kepada kerosakan semulajadi, dan tidak kurang juga terpaksa berhadapan dengan ancaman pelbagai radikal-bebas setiap masa yang boleh menyebabkan kerosakan DNA.

Agen antioksida – termasuk resveratrol, ellagitannin, beta-karotene, vitamin C dan selenium, dapat mencegah dan membantu membaikpulih kerosakan sel.

Khasiat Phytonutrien yang terkandung dalam buah-buahan, sayur-sayuran, biji-bijian dan juga sumber tumbuhan lain dapat memberi pemangkin optimum kepada fungsi antioksidan secara semulajadi.

Melalui kajian secara mendalam oleh saintis selama bertahun-tahun, Shaklee telah berjaya menghasilkan suatu posyen yang mampu melindungi dan membaikpulih sel DNA dalam tubuh; maka terhasilnya Vivix.

Order Sekarang!

Vivix Shaklee mengandungi ramuan khas campuran botani Polygonum Cuspidatum, Muscadin Grape, European Elderberry dan Purple Carrot, yang diperkaya dengan khasiat Polyphenol; iaitu sejenis phytonutrien yang berfungsi sebagai antioksidan dan mengawal aktiviti penuaan sel.

Lebih kurang 2500 jurnal kajian telah diterbitkan melalui pelbagai aktiviti kajian klinikal dan kajian makmal ke atas ramuan asas Vivix menunjukkan keputusan yang sangat hebat merangkumi fungsi:

  • Melindungi dan membaikpulih kerosakan DNA: Setiap hari, setiap sel dalam tubuh manusia diasak oleh jutaan ancaman yang berpotensi membawa kepada kerosakan-DNA

  • Mengurangkan kesan tindakbalas biologi terhadap stress: Menghadapi stress berpanjangan boleh melemahkan sistem pertahanan semulajadi sel dalam tubuh manusia.

  • Meningkatkan penghasilan tenaga peringkat sel: Kita tidak boleh hidup tanpa adanya fungsi mitokondria di dalam sel untuk menghasilkan tenaga; semakin lemah fungsi mitokondria, semakin lemah fungsi utama sel.

  • Mengaktifkan regulasi faktor genetik bagi membantu meningkatkan kecekapan sel dan melambatkan proses pembentukan AGE (Advaned Glycation End-Product) protein: Pembentukan komposisi AGE Protein berlebihan boleh menyebabkan kemunduran fungsi sel yang mencetus kepada punca utama penyakit degeneratif seperti diabetes, asteroklorosis, kerosakan buah pinggang dan Alzheimer

Tahukan Anda?

Vivix Shaklee dihasilkan dalam sela masa yang sangat panjang dan melalui beberapa peringkat iaitu:

#1 – Peringkat Awal : Untuk mencipta dan mengasingkan komposisi unik Polyphenol melalui kajian makmal yang teliti bagi membuktikan ia boleh membantu   mencegah dan membaikpulih kerosakan sel.

#2 – Peringkat Pertengahan : Untuk membangun Patent-Pending proses pengasingan bagi mendapatkan ekstrak profil polyphenol daripada anggur Muscadine.

#3 – Peringkat Akhir : Untuk menjamin dan memastikan keseluruhan pengeluaran anggur berkualiti tinggi adalah daripada ladang terbesar dan yang terbaik di dunia.

 

Untuk keterangan lanjut dan konsultasi produk secara eksklusif, hubungi segera:

Norhanita Mohd Yusof
Shaklee Certified Product Trainer

Direct Link Whatsapp:
019 – 477 1733

Email:
norhanita@yourfabulousmama.net

Shaklee ID:
866451