1 2

Vivix

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Hai, saya Master Norhanita merupakan Pengedar Vivix Shaklee Kulim Kedah dan sekitarnya. Mempunyai pengalaman sebagai pengguna dan pengedar Shaklee sejak 2010.

Jika anda berminat untuk mendapatkan Vivix (dan produk lain), boleh hubungi saya di 0194771733

 • Vivix Shaklee
 • Vivix Shaklee(Klik untuk maklumat lanjut serta penjimatan harga Vivix terbaik)

Mengandungi Pelbagai Khasiat Phytonutrient Untuk Melindungi & Membaikpulih Tubuh Di peringkat Sel

Sel di dalam tubuh badan kita sering terdedah kepada kerosakan semulajadi, dan tidak kurang juga terpaksa berhadapan dengan ancaman pelbagai radikal-bebas setiap masa yang boleh menyebabkan kerosakan DNA.

Agen antioksida – termasuk resveratrol, ellagitannin, beta-karotene, vitamin C dan selenium, dapat mencegah dan membantu membaikpulih kerosakan sel.

Khasiat Phytonutrien yang terkandung dalam buah-buahan, sayur-sayuran, biji-bijian dan juga sumber tumbuhan lain dapat memberi pemangkin optimum kepada fungsi antioksidan secara semulajadi.

Melalui kajian secara mendalam oleh saintis selama bertahun-tahun, Shaklee telah berjaya menghasilkan suatu posyen yang mampu melindungi dan membaikpulih sel DNA dalam tubuh; maka terhasilnya Vivix.

Order Sekarang!

Vivix Shaklee mengandungi ramuan khas campuran botani Polygonum Cuspidatum, Muscadin Grape, European Elderberry dan Purple Carrot, yang diperkaya dengan khasiat Polyphenol; iaitu sejenis phytonutrien yang berfungsi sebagai antioksidan dan mengawal aktiviti penuaan sel.

Lebih kurang 2500 jurnal kajian telah diterbitkan melalui pelbagai aktiviti kajian klinikal dan kajian makmal ke atas ramuan asas Vivix menunjukkan keputusan yang sangat hebat merangkumi fungsi:

 • Melindungi dan membaikpulih kerosakan DNA: Setiap hari, setiap sel dalam tubuh manusia diasak oleh jutaan ancaman yang berpotensi membawa kepada kerosakan-DNA

 • Mengurangkan kesan tindakbalas biologi terhadap stress: Menghadapi stress berpanjangan boleh melemahkan sistem pertahanan semulajadi sel dalam tubuh manusia.

 • Meningkatkan penghasilan tenaga peringkat sel: Kita tidak boleh hidup tanpa adanya fungsi mitokondria di dalam sel untuk menghasilkan tenaga; semakin lemah fungsi mitokondria, semakin lemah fungsi utama sel.

 • Mengaktifkan regulasi faktor genetik bagi membantu meningkatkan kecekapan sel dan melambatkan proses pembentukan AGE (Advaned Glycation End-Product) protein: Pembentukan komposisi AGE Protein berlebihan boleh menyebabkan kemunduran fungsi sel yang mencetus kepada punca utama penyakit degeneratif seperti diabetes, asteroklorosis, kerosakan buah pinggang dan Alzheimer

Sel Sihat Vivix

Keistimewaan Vivix Shaklee

Campuran proprietari saintifik termaju di dalam ramuan Vivix adalah berasaskan anggur muscadine – salah satu buah-buahan semula jadi paling sukar diperolehi dan banyak khasiat terbaik (superfood).

Anggur muscadine mengandungi rangkaian lengkap polifenol yang ditemui dalam anggur lain. Tidak seperti anggur lain, muscadine mengandungi kepekatan luar biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat.

Di Shaklee, kami memanfaatkan keberkesanan anggur muscadine ini ke dalam setiap botol Vivix menggunakan proses pengekstrakan berpaten untuk mendapatkan kepekatan yang tinggi dan mengekalkan bioaktif polifenol.

Tahukan Anda?

Vivix Shaklee dihasilkan dalam sela masa yang sangat panjang dan melalui beberapa peringkat iaitu:

#1 – Peringkat Awal : Untuk mencipta dan mengasingkan komposisi unik Polyphenol melalui kajian makmal yang teliti bagi membuktikan ia boleh membantu   mencegah dan membaikpulih kerosakan sel.

#2 – Peringkat Pertengahan : Untuk membangun Patent-Pending proses pengasingan bagi mendapatkan ekstrak profil polyphenol daripada anggur Muscadine.

#3 – Peringkat Akhir : Untuk menjamin dan memastikan keseluruhan pengeluaran anggur berkualiti tinggi adalah daripada ladang terbesar dan yang terbaik di dunia.

Vivix – Campuran Sempurna Polifenol

Resveratrol merupakan sebahagian daripada bahan semulajadi yang dikenali sebagai polifenol. Ia membantu melindungi sel-sel dalam badan dari kerosakan radikal bebas apabila digabungkan dengan polifenol lain.

Polifenol Berkesan

#1 – Menggalakkan fungsi jantung yang sihat.

#2 – Kulit Lembut, Anjal dan Berseri

#3 – Mengekalkan tahap glukosa darah yang sihat

Selain dari 3 kebaikan yang dinyatakan seperti di atas, antara MANFAAT POLIFENOL yang lain adalah :-

 • Menggalakkan penuaan yang lebih sihat, awet muda dan anti penuaan.
 • Membantu mengelakkan kanser – memberi tenaga melawan kanser, merencatkan sel kanser dari terus merebak
 • Menurunkan risiko sakit jantung dengan melindungi jantung dan menggalakkan jantung bekerja dengan lebih efisyen.
 • Mengawal tekanan darah
 • Mengurangkan komplikasi kencing manis/diabetis
 • Menyokong kesihatan sendi dan saraf termasuk bell parsy
 • Melambatkan simptom al-zheimer
 • Membantu pesakit parkinson
 • Membantu mempercepatkan pemulihan pesakit strok dan angin ahmar
 • Meningkatkan kekuatan sistem imun
 • Menyahtoksin dari badan dan membantu mengurangkan habit merokok
 • Menggalakkan kesihatan keseluruhan badan
 • Mencantikkan dan meremajakan kulit
 • Membantu proses menurunkan berat badan dan detox dengan lebih berkesan.

Vivix boleh di ambil oleh orang yang sihat yang pentingkan kesihatan sebagai langkah pencegahan. Jika anda berminat untuk mendapatkan Vivix (dan produk lain), boleh hubungi saya di :

Direct Link Whatsapp:


Shaklee ID:
866451