1 2
Tips Bisnes

Pelan Pemasaran Shaklee. Jana Pendapatan Tanpa Had

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Hari ini saya nak berkongsi tentang pelan pemasaran Shaklee. Jika anda seorang yang suka buat bisnes, anda patut baca sampai habis. Mana tahu bisnes Shaklee adalah bisnes yang anda cari-cari selama ini.

Di FJM Families Group, kami ingin menawarkan kepada anda peluang untuk menjana dan menggandakan pendapatan anda.

Dengan sistem yang mudah dan modal yang rendah, disokong pula oleh Produk Kesihatan yang bermutu dan berkualiti, anda pasti berpuas hati dengan apa yang bakal anda terima daripada perniagaan ini.

Potensi pendapatan adalah sangat hebat, malah tidak mustahil anda bakal menjana pendapatan melebihi LIMA ANGKA sebulan!

Apa Yang Perlu Ada Untuk Berjaya

Sebelum tu, sangat penting untuk anda tahu. Untuk anda yang baru nak bermula dengan sesuatu bisnes, anda bukan sekadar perlukan komitmen, inisiatif dan momentum sahaja. Tapi anda juga perlu ada sikap positif dan keinginan untuk mempunyai hari esok dan masa depan yang jauh lebih baik dari hari ni.

Jika ciri-ciri ini ada dalam diri anda. Anda boleh berjaya. Pengalaman kami lebih 7 tahun dalam bisnes Shaklee ni insya Allah cukup untuk membantu anda mencapai impian anda.

Kelebihan bisnes Shaklee ini, anda tidak bersendirian dalam membina perniagaan anda. Tetapi harus diingat, ianya adalah perniagaan anda sendiri. Bisnes anda, samada kecil atau besar ianya bergantung pada diri anda sendiri.

Peluang Menjana Pendapatan Dengan Shaklee

Siapakah yang boleh menjana pendapatan dengan Shaklee?

 • surirumah sepenuh masa
 • bekerjaya
 • lelaki
 • wanita
 • pelajar
 • penganggur

Tidak kira siapa pun anda, perniagaan Shaklee ini sesuai untuk anda. Ia tidak memerlukan anda untuk mempunyai kelulusan yang tinggi. Sesiapa sahaja boleh berjaya dengan Shaklee asalkan anda berusaha bersungguh-sungguh.

Kelebihan Bisnes Shaklee

 • Tidak wajib menyimpan stok. Namun untuk urusan secara Cash On Delivery (COD), saya menggalakkan anda menyimpan sedikit stok untuk memudahkan urusan anda dan pelanggan. Sekadar kemampuan anda.
 • Tidak perlu modal yang besar. Modal adalah serendah RM65 untuk mendaftar sebagai pengedar shaklee. Anda akan mendapat 1 Starter Kit dari Shaklee sebagai panduan.
 • Bonus bulanan di bayar pada setiap tengah bulan. Di kala orang lain mulai sesak kerana gaji sudah habis, anda masih mampu bergembira kena mendapat pendapatan dari Shaklee. Bonus akan dikreditkan secara terus ke dalam akaun bank anda. Anda hanya perlu menunggu dan memeriksa baki akaun anda pada tengah bulan untuk memastikan bonus anda sudah masuk atau pun tidak. Mudah, kan?

Pelan Pemasaran Shaklee

Shaklee menawarkan banyak ganjaran untuk para pengedarnya yang aktif. Sebagai Pengedar Shaklee, anda berpeluang untuk mendapatkan 6 jenis ganjaran.
 1. Untung runcit
 2. Bonus kumpulan peribadi
 3. Bonus kepimpinan
 4. Bonus Infiniti
 5. Program Gold Ambassador
 6. Insentif Tahunan & Program Pengiktirafan

Saya akan terangkan dengan lebih lanjut 6 jenis ganjaran ini di bahagian bawah.

(1) Untung Runcit

Untung runcit adalah keuntungan yang anda perolehi dari penjualan produk. Untung ini anda akan perolehi secara terus apabila anda menjual produk Shaklee. Anggaran untung runcit adalah di antara 15-25%. Boleh lihat contoh seperti di bawah.

(2) Bonus Kumpulan Peribadi (PGB)

Bonus ini adalah bonus yang diperolehi sekali sebulan. Ia berdasarkan jualan terkumpul untuk sebulan bagi anda dan rakan bisnes/pengedar di bawah anda yang masih belum mencapai rank Leader di dalam Shaklee.
Bonus yang anda perolehi untuk PGB adalah berdasarkan jualan kumpulan pada setiap bulan. Ia bermula dari 5% sehingga 21%. Semakin tinggi belian terkumpul untuk bulan tersebut, semakin tinggi peratus bonus yang anda akan perolehi.

(3) Bonus Kepimpinan (LB)

Apabila anda melahirkan leader-leader di bawah anda, anda layak mendapat ganjaran ke-3 iaitu Bonus Kepimpinan.

Shaklee tidak mampu untuk membimbing kesemua para mengedarnya. Oleh itu, Shaklee memberikan LB ini kepada semua leader yang layak atas usaha yang mereka lakukan kerana telah membimbing rakan perniagaan di bawah mereka.

Contoh pengiraan untuk LB ada disertakan di bawah. Jika anda tidak faham, tidak mengapa. Apa yang anda perlu tahu, pendapatan yang besar adalah datang daripada Bonus Kepimpinan.

(4) Bonus Infiniti (IB)

Apabila anda mencapai pangkat leader yang lebih tinggi bermula dari Coordinator Sehingga ke Master Coordinator, Shaklee akan mula membayar kepada anda Bonus Infiniti. IB ini bermula dari 0.5% untuk Coordinator sehinggalah 1.5% untuk Master Coordinator.

Saya sertakan contoh kiraan untuk IB seperti di bawah.

(5) Program Gold Ambassador

Shaklee bukan sahaja berada di US dan Malaysia. Shaklee juga berada di beberapa negara lain di dunia ini termasuklah Indonesia, Kanada, Mexico, Taiwan, Jepun dan China.

Program ini membolehkan anda untuk menaja mana-mana rakyat negara-negara di atas untuk berdaftar menjadi pengedar Shaklee di bawah kumpulan anda.

(6) Insentif Tahunan & Pengiktirafan

Shaklee juga mempunyai

 • Program subsidi kereta
  • Uniknya program subsidi kereta di Shaklee, anda akan mendapat insentif di dalam bentuk duit di bawah nama Car Bonus.
  • Tidak seperti syarikat lain, Shaklee tidak mewajibkan anda untuk membeli kereta. Duit yang anda dapat walaupun atas nama Car Bonus, anda boleh gunakan untuk tujuan lain samada untuk belanja harian, simpanan di hari tua ataupun untuk berjalan-jalan. Shaklee tidak akan pernah bertanya kepada anda, apa yang anda lakukan dengan duit tersebut.
  • Slip gaji yang anda perolehi disertakan dengan Car Bonus melayakkan anda untuk membeli kereta. Bank terima tau Slip Gaji Shaklee. Tanpa prejudis dan tanpa banyak soal.
 • Program lawatan insentif
  • Leader yang efektif layak mendapat jemputan dari Shaklee untuk mengikuti percutian bertaraf 5 bintang. Samada di peringkat Regional ataupun peringkat Antarabangsa.
  • Shaklee juga menawarkan Umrah untuk pengedarnya yang beragama Islam.
  • Semuanya percuma dan ditanggung oleh Shaklee. Anda hanya perlu pack baju anda dan pergi menikmati layanan yang Shaklee sediakan.
 • Pengiktirafan di National Conference dan Leader Conference
  • Apalah guna hasil usaha kita jika tidak diiktiraf. Shaklee mengiktiraf segala usaha yang kita lakukan berdasarkan pencapaian kita untuk setahun bersama Shaklee.
  • Leader yang layak akan mendapat jemputan ke National Conference Shaklee secara percuma. Anda tidak perlu membayar hatta 1 sen pun untuk tiket. Leader Conference pula hanya melalui jemputan dari Shaklee. Ia tidak dibuka kepada orang luar.

Contoh Pendapatan Bulanan Dengan Shaklee

Mengapa Bisnes Shaklee

 • Pelan pemasaran yang adil
 • Rangkaian produk yang bukan sahaja terbukti berkesan tetapi juga terbukti selamat dan semulajadi
 • Anda berpeluang mengikuti trip ke luar negara secara percuma termasuklah Umrah dengan layanan 5 bintang bernilai RM20,000 untuk seorang
 • Bonus dan ganjaran tunai yang besar sehingga infiniti. Ada leader-leader yang mendapat pendapatan 4-5-6-7 angka sebulan dengan Shaklee. Pendapatan tersebut seiring dengan usaha yang anda curahkan.

Mengapa Anda Mesti Pilih FJM Families

 • Kami dilatih oleh mentor yang berdedikasi. Sejak lebih 7 tahun yang lalu, kami juga kekal berdedikasi untuk bersama-sama dengan Biz Partner kami untuk membantu mereka berjaya dengan Shaklee
 • Kami mempunyai jaringan kumpulan Shaklee yang hebat. Dinaungi oleh berbelas-belas orang Master Coordinator yang sama-sama membantu antara satu sama lain.
 • Kami telus dalam menyampaikan ilmu dan info. Kami mengajar anda untuk mendalami pelan pemasaran syarikat yang adil. Kami tidak mengamalkan konsep dropship kerana ianya tidak adil untuk anda. Dropship tidak memerlukan anda untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee. Namun, kekurangan di situ adalah, anda hanya akan mendapat untung runcit sahaja. Hak-hak anda untuk mendapat ganjaran-ganjaran yang lain dinafikan.

Apabila anda berada di dalam keluarga Shaklee, anda akan berasa bahawa anda dihargai. Ia adalah bisnes yang menyeronokkan.

Shaklee telah berjaya mengubah kehidupan ramai insan dengan pelbagai latar belakang sejak berpuluh-puluh tahun ia wujud di dunia. Anda juga boleh jadi salah seorang dari mereka.

Jom rebut peluang untuk bersama-sama kami menaikkan taraf hidup dan ekonomi keluarga kita agar sentiasa lebih sihat, lebih kaya dan lebih berjaya. Di dunia juga di akhirat.

Saya telah menyediakan lorong untuk anda. Anda tinggal perlu berusaha dan bergerak untuk menjadi lebih maju ke depan.

Yakin pada kemampuan diri. Insya Allah, anda pasti boleh melakukannya.

Langkah Awal Yang Bijak Adalah Penentu Kejayaan Anda. Bertindak Sekarang !

Tempah Posisi Anda Sekarang & Jadilah Orang Yang Berjaya Bersama FJM Families.
Jangan Tunggu Lagi!

Bagaimana mahu mendaftar?

Yuran pendaftaran sekali seumur hidup bernilai RM65 sahaja.
(Kos Pos Starter Kit : RM 10 untuk seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak)

Info lanjut : Cara Daftar Ahli Shaklee & Manfaat Daftar Keahlian Shaklee Dengan Yourfabulousmama.net

Hubungi saya di : 0194771733 (whatsapp)

Master Norhanita

~ Founder FJM Families

Facebook Comments:
Pelan Pemasaran Shaklee. Jana Pendapatan Tanpa Had

View Comments

 • Sy mintak izin guna info dalam ni untuk rujukan team. Terima kasih Allah bless you 😊

  • Salam Lin. Boleh, tiada masalah. Semoga bermanfaat.

Recent Posts

9 Sebab Kenapa WAJIB Ambil Sarapan Pagi Setiap Hari
 • Diet

9 Sebab Kenapa WAJIB Ambil Sarapan Pagi Setiap Hari

Biasa dengar ini? Eat breakfast like a king, lunch like a prince and dinner like… Read More

2 months ago
10 Makanan Untuk Bakar Lemak Paling Berkesan & Berjaya Kuruskan Badan
 • Diet

10 Makanan Untuk Bakar Lemak Paling Berkesan & Berjaya Kuruskan Badan

Percayalah bahawa diri anda dahulu sebenarnya pernah kurus. Tidak mungkin anda tidak boleh untuk kurus… Read More

2 months ago
7 Jenis Makanan Tinggi Potassium Yang Ada Dalam Diet Anda Setiap Hari
 • Nutrisi Pemakanan

7 Jenis Makanan Tinggi Potassium Yang Ada Dalam Diet Anda Setiap Hari

Makromineral & Mikromineral Apakah itu Makromineral & Mikromineral? Terdapat 2 jenis mineral penting yang sangat… Read More

2 months ago
Resepi Biskut Cornflakes Madu Viral 2023 Paling Rangup dan Sedap
 • Resepi

Resepi Biskut Cornflakes Madu Viral 2023 Paling Rangup dan Sedap

Selamat menyambut bulan Ramadhan dan selamat berpuasa. Hmm.. diam tak diam dah nak sampai hujung… Read More

4 months ago
7 Rahsia Kenapa Orang Jepun Hidup Lebih Lama & Lebih Sihat Yang Kita Tak Tahu
 • Tips Kesihatan Umum

7 Rahsia Kenapa Orang Jepun Hidup Lebih Lama & Lebih Sihat Yang Kita Tak Tahu

Mungkin anda pernah mendengar orang bertanya. Bolehkah kita di zaman sekarang ini hidup lebih lama?… Read More

4 months ago
Resepi Biskut Almond London Homemade Paling Mudah, Rangup & Sedap
 • Resepi

Resepi Biskut Almond London Homemade Paling Mudah, Rangup & Sedap

Assalamualaikum dan selamat berpuasa semua! Hmm... Hari ini tentu kita dah sampai di pertengahan atau… Read More

5 months ago