Alhamdulillah….

malam tadi saya terima email daripada Shaklee (M) Sdn Bhd

Dear MASTER NORHANITA BT MOHD YUSOF,
CONGRATULATIONS! You are now a Shaklee Certified Product Trainer!

Seronoknya, Allah aje yang tahu. Untuk melayakkan saya mendapat title itu, saya perlu mengeluarkan sejumlah wang untuk menghadiri course selama 4 hari yang dibahagi kepada 2 sesi (2 bulan yang berbeza).

Bukan itu sahaja, kami perlu mengambil exam. ada 2 bahagian pula tu. bertulis dan oral. Ingatkan dah masuk shaklee takde dah exam.. ada juga rupanya.. hehehe.. tapi exam ni seronok.. tak tahu nak cerita bagaimana….

Dan… Perlu travel dari Kulim, Kedah ni ke Selangor. Angkut semua anak-anak sekali. hehehe… Syukur kerana pengorbanan kami berbaloi.. kena korbankan hari persekolahan Danish juga.. itu yang payahnya apabila hari persekolahan antara negeri tidak sama. Tapi, rasa lega sangat apabila lulus.

Ilmu yang saya dapat sangat banyak.. antaranya

  • belajar cara yang betul untuk bercakap di hadapan umum
  • belajar untuk handle seminar sendiri
  • belajar cara yang betul untuk handle rejection
  • belajar cara yang betul untuk consult customer mengikut keperluan mereka
  • belajar asas nutrisi supaya kami faham apa yang perlu kami cadangkan kepada pelanggan kami
  • belajar membaca clinical papers
  • belajar membaca clinical reports
  • dan pelbagai lagi

Impian saya untuk mengajar kepada mereka-mereka yang dibawah saya segala ilmu yang saya dapat. yelah.. ilmu kalau kita simpan sorang-sorang takkan bawa kita kemana pun… takde manfaat sangat berbanding kita share dengan orang lain..

InsyaAllah..

Master Norhanita

Shaklee Certified Product Trainer

shaklee certified product trainer

Facebook Comments:
Selangkah Kehadapan, Shaklee Certified Product Trainer
Baca Juga :  Kisah National Conference Shaklee 2015 Dengan Penyanyi Ella Sebagai Jemputan
Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.