Susu ibu adalah sumber nutrisi paling sempurna untuk bayi. Mungkin ramai yang menganggap semua susu adalah sama. Tapi sebenarnya tidak. Susu ibu yang terhasil adalah unik bagi memenuhi keperluan nutrisi bayi. Prinsip ini dikenali sebagai biologi khusus susu.

Ramai ibu bercita-cita mahu menyusukan bayi mereka dengan susu ibu sejak dari saat mengandung lagi. Namun, perjalanan penyusuan susu ibu secara eksklusif tidak semudah yang disangka. Ia memerlukan ilmu, ketabahan dan kesabaran yang tinggi. Ramai yang kecundang di awal jalan lagi terutamanya ketika selepas bersalin. Alasan yang diberi, susu tidak ada atau susu tidak banyak.

Kami ingin kongsikan dengan anda, nutrisi yang anda dan bayi sangat perlukan sepanjang proses perjalanan penyusuan anda dan bayi anda. Nutrisi lengkap adalah penting. Ia bukan sekadar memberi bayi rasa kenyang tapi untuk memastikan bayi membesar dengan sihat. Dalam masa yang sama, kesihatan anda juga kekal terpelihara.

set penyusuan shaklee

Nutrisi Yang Ibu Dan Bayi Perlu

Demi memastikan ibu kekal sihat dan bayi membesar dengan sempurna, ibu tidak boleh memandang remeh kepentingan nutrisi dalam pemakanan seharian. Di antara nutrisi yang sangat penting kepada ibu dan bayi adalah :

  1. Zat besi – menyokong penghasilan sel darah merah bagi ibu dan bayi
  2. Vitamin C – bertindak sebagai antioksida dan menyokong penghasilan sel imun. Ia juga membantu meningkatkan keupayaan sistem imun untuk melawan penyakit
  3. Vitamin B – menyokong kesihatan koordinasi di antara otak dan pergerakan bayi
  4. Kalsium – menambah simpanan kalsium bagi mengelakkan tulang rapuh semasa penyusuan bagi ibu. Membina tulang dan gigi yang sihat dan kuat bagi bayi.
  5. Protein – Membantu dalam pertumbuhan dan perkembangan bayi. Membantu mengaktifkan sistem imun
  6. Alfalfa – Menyokong penghasilan susu ibu secara semulajadi
  7. Omega-3 – menyokong perkembangan otak,  mata dan sistem saraf

Ini adalah 7 nutrisi penting yang anda dan bayi anda perlukan. Agak-agak, adakah anda mendapat semua nutrisi di atas dari pemakanan seharian secara konsisten setiap hari?

Baca Juga :  Tips Berpuasa Bagi Ibu Menyusu Untuk Kekal Cergas Dan Susu Maintain Banyak

 

set penyusuan shaklee

Set Penyusuan Shaklee

Di Shaklee, kami tidak menjual susu tetapi kami membantu ibu-ibu menghasilkan susu ibu terbaik untuk bayi mereka. Demi memastikan susu ibu yang terhasil adalah berkualiti tinggi, maka Shaklee memperkenalkan Set Penyusuan Shaklee.

set penyusuan shakleeSet Penyusuan Lengkap Shaklee ini mengandungi 7 produk utama iaitu :

Vitalea Iron Formula – mengandungi multivitamin dan mineral termasuk zat besi yang sangat penting untuk membantu penghasilan sel darah merah.

B Complex – mengandungi 8 jenis vitamin B perlu iaitu B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan Biotin

Sustained Released Vitamin C – dari ekstrak jagung yang boleh diambil oleh sesiapa sahaja termasuk mereka yang mempunyai masalah gastrik. Membekalkan 500mg vitamin C selama 5 jam di dalam tubuh. Diperkaya dengan bioflavanoid sitrus yang membantu penyerapan vitamin C ke dalam tubuh.

ESP Soy Protein – menggunakan Soya Non-GMO  di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP). Mempunyai indeks glisemik yang rendah dan lengkap dengan 9 asid amino perlu yang kita perlu tapi tidak dapat dihasilkan oleh badan. merupakan milkbooster semulajadi yang sangat bagus.

Alfalfa Complex – sumber alfalfa yang hanya menggunakan bahagian daun sahaja demi memastikan ianya selamat diambil untuk jangkamasa panjang. merupakan milkbooster semulajadi yang sangat bagus.

Ostematrix – sumber kalsium, magnesium, vitamin D, zinc, kuprum, mangan dan boron yang sangat penting untuk penghasilan tulang dan gigi yang sihat. Penyerapannya telah diuji secara klinikal dimana penyerapan adalah optimum 100% dalam masa 12 jam.

Omegaguard– sumber omega-3 yang penting untuk perkembangan minda, otak dan mata bayi dan ibu. Bebas dari plumbun, merkuri, dioksin dan lain-lain bahan cemar. Bau dan hanyir yang sangat minima dan diiktiraf sebagai Friend Of Sea.

set penyusuan shakleeset penyusuan shakleeJika anda tidak pasti adakah anda dapat cukup nutrisi dari pemakanan seharian, dapatkan bantuan kesemua nutrisi di atas dengan Set Penyusuan Lengkap Shaklee ini.

Testimoni Pengguna Set Penyusuan Shaklee

Dapatkan Set Penyusuan Shaklee anda sekarang.

– HUBUNGI –

Norhanita Mohd Yusof
Shaklee Certified Product Trainer

Baca Juga :  Susu Badan Kering Dalam Pantang Atau Tiada?

Klik Direct Link Whatsapp:
019 – 477 1733

Shaklee ID
866451

 

daftar ahli shaklee

Facebook Comments:
Set Penyusuan Shaklee : Manfaat Kepada Ibu Dan Anak

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.