Kebiasaanya, lebih daripada 90% daripada rambut di kulit kepada kita akan berada dalam fasa pertumbuhan manakala 10% lagi akan berada di dalam fasa rehat.

Tahukah Anda? Normalnya, setiap hari lebih kurang 100 helai rambut akan gugur dari kepala kita.

Namun, apa yang menjadikan ianya luarbiasa adalah apabila rambut berhenti tumbuh dan terus memasuki fasa rehat. Yalah kan, sepatutnya yang berganti lebih banyak dari yang hilang.

Jika rambut sentiasa hilang tetapi tiada rambut baru yang tumbuh, lama kelamaan memanglah rambut makin nipis dan kepala menjadi botak.

faktor rambut gugur teruk

Apakah set rawatan rambut gugur yang paling berkesan untuk anda yang mengalami masalah keguguran rambut yang agak kronik? Jom baca

Set Lengkap Rawatan Rambut Gugur

#1 – Rawatan Dalaman: Nutrisi Vitamin Untuk Rambut Gugur

 1. Vitalea Iron Formula : Membantu membekalkan nutrisi lengkap terutama vitamin B yang penting untuk pertumbuhan rambut.
 2. B Complex : Mengurangkan stress dan tekanan emosi yang merupakan punca rambut gugur. Vitamin B3 membantu membaiki aliran darah pada kulit kepala, vitamin B6 dan vitamin B12  mengelakkan rambut dari gugur.
 3. Zinc Complex : Berfungsi mengawal hormon dalam badan, mengukuhkan syaf rambut dan membantu penyelenggaraan kelenjar minyak yang dirembeskan pada kulit kepala. Ia juga meningkatkan sistem imun punca keguguran rambut.
 4. ESPSoy Protein Isolate Powder : Untuk menghasilkan sel baru yang sihat. Sel yang sihat akan menghasilkan rambut yang sihat dan kuat.
 5. Collagen Powder : Ia merupakan protein utama pada tisu penghubung. Collagen powder Shaklee menyuburkan rambut dengan menggalakkan pertumbuhan rambut yang sihat, kuat, tebal dan bersinar.

#2 – Rawatan Luaran : Set Shampoo Prosante

 1. Revitalizing Shampoo :
  • Humektan berperanan melicinkan kutikel rambut dan melebatkan rambut
  • Sistem pembersih berpaten, dengan mekanisme tindakan yang lembut
  • Menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa menjadikannya terlalu lembap atau kering
 2. Replenishing Conditioner :
  • Pelembap yang pekat untuk memastikan agar rambut sentiasa berkilat dan halus selembut sutera
  • Memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan memperbaiki hujung rambut yang bercabang
  • Menguatkan rambut dengan khasiat protein dan humektan asli
 3. Nourishing Scalp treatment :Produk teras dalam Sistem Penjagaan Rambut Pro Santé adalah Nourishing Scalp Treatment yang padat dengan formula eksklusif Scalp Health Complex kami.
Baca Juga :  Saya Sudah Berhenti Merokok Secara Mendadak, Tonik Ajaib Ini Buat Rokok Saya Rasa Hambar

Nourishing Scalp Treatment menangani punca masalah rambut dengan rumusan serum yang amat mudah diserap oleh kulit bagi melancarkan pengaliran darah, melindungi daripada kesan negatif faktor persekitaran serta membekalkan khasiat kepada kulit kepala.

 • Vitamin antioksida iaitu A dan E serta Koenzim Q10 melindungi rambut daripada kerosakan akibat radikal bebas dan tekanan persekitaran
 • Bertindak lembut untuk menghasilkan persekitaran yang optimum bagi pertumbuhan rambut
 • Formula tanpa bilas memudahkan penggunaan, malah rambut boleh digayakan mengikut cita rasa anda tanpa mengambil masa yang terlalu lama
 • Tidak menyebabkan rambut melekit atau berminyak

Keunikan Shaklee

ProSanté Nourishing Scalp Treatment adalah formula eksklusif yang telah terbukti berkesan untuk mengurangkan keguguran rambut semasa disikat.

Ia juga melebatkan dan menguatkan rambut secara semula jadi apabila digunakan sebagai sebahagian daripada sistem Penjagaan Rambut ProSanté.

Ketahui juga faktor rambut gugur teruk sehingga hilang keyakinan diri dan Bagaimana cara nak mengatasi masalah rambut gugur teruk.

Hubungi saya segera untuk mengatasi masalah rambut gugur. Dengan setiap belian produk dari kami, anda layak mendapat konsultasi berterusan dan panduan pengambilan yang betul.

– HUBUNGI –

Norhanita Mohd Yusof
Shaklee Certified Product Trainer

SMS | Call | Whatsapp:
019 – 477 1733

Shaklee ID
866451

Facebook Comments:
Set Rawatan Rambut Gugur Mengatasi Masalah Keguguran Rambut Kronik

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.