Alami semula nikmat kesihatan dengan mengambil nutrien yang  tepat. Nutrien yang betul memainkan peranan penting untuk keseluruhan kesihatan dan kesejahteraan.

Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh, dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik. Ia juga memainkan peranan yang penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan secara umumnya, semua yang membentuk tubuh anda. Apakah jenama vitamin C terbaik di pasaran?

Vitamin C Terbaik Di Pasaran

Terdapat banyak vitamin C yang dijual dipasaran. Adakah semuanya sama?  Keberkesanannya bagaimana?

Sebenarnya walaupun nampak serupa, namun ia tidak sama. Tambahan pula jika vitamin C yang anda ambil sejenis sintetik. Kebanyakan vitamin C yang terdapat di pasaran adalah sintetik ya.

Jika anda perhatikan gambar di bawah. Secara kimia nampak sama. tetapi secara biokimia adalah berbeza. Tidak seperti vitamin C sintetik atau vitamin C semulajadi yang ditambah bahan pengawet, vitamin C shaklee mempunyai struktur biokimia yang serupa dengan vitamin C dari sumber semulajadi.

Jadi, anda rasa. Adakah semua suplemen tambahan yang terdapat di pasaran adalah sama?

Fikirkan.

Kami lakukan Ujian selama 3 hari ke atas Sustained Released Vitamin C Plus. Kuasa Vitamin C. Tonton video di bawah untuk anda lebih percaya kehebatan dan keberkesanan vitamin C dari Shaklee ini. Ia adalah vitamin C terbaik di pasaran.

Keistimewaan Shaklee

Sustained Release Vita-C PlusTM adalah produk semula jadi yang diperolehi daripada ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif.

Ia mempunyai sistem pelepasan berperingkat yang melepaskan 500mg vitamin C dalam masa lima jam untuk meningkatkan penggunaan vitamin C dan mengurang pembaziran. Ini bersamaan dengan pengambilan satu setengah biji oren setiap jam selama lima jam.

Diperkayakan dengan 120mg bioflavonoid sitrus yang bertindak secara sinergi dengan vitamin C, untuk meningkatkan lagi keberkesananya.

Tahukah Anda?
Tubuh anda mampu melakukan pelbagai perkara, tetapi ia tidak dapat menghasilkan atau menyimpan vitamin C. Oleh itu, anda perlu sentiasa mengambil vitamin C untuk tubuh anda melalui pemakanan harian dan suplemen.

Perlindungan antioksida dengan vitamin C

Vitamin C memainkan peranan penting dalam menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan juga kulit anda.

Baca Juga :  Tips Memilih Vitamin C Yang Bagus Untuk Kesihatan Diri

Ia jua memainkan peranan penting dalam penyelenggaraan kolagen dengan mengekalkan enzim-enzim aktif yang terlibat dalam penghasilan kolagen

Sebotol vitamin C Shaklee mempunyai 180 biji. Sebiji membekalkan 500mg vitamin C kepada tubuh anda selama 5 jam secara berterusan. Jika anda mengamalkan sebiji vitamin C sehari, sebotol boleh bertahan sehingga 6 bulan. Jimat dan murah sangat untuk vitamin C semulajadi.

Facebook Comments:
Vitamin C Terbaik Di Pasaran. Anda Wajib Tonton Video Sekali

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.