CoQ10 adalah nutrien utama dalam menghasilkan tenaga. Ia bertindak sebagai palam pencucuh yang menghidupkan enjin dengan memulakan penghasilan tenaga dalam setiap sel. Apabila sel-sel menghasilkan lebih banyak tenaga, badan anda berfungsi pada tahap otpimum yang membolehkan anda melakukan apa yang anda suka setiap hari.

Penjana Tenaga Terbaik

(1) Meningkatkan Kekuatan Otot

Kajian telah menunjukkan bahawa CoQ10 dapat membantu meningkatkan kekuatan otot dan jisim otot fast-twitch (Type-II) iaitu otot yang menjana kuasa dan kekuatan. Ia juga bertindak sebagai antioksida untuk mengurangkan kerosakan oksidatif kepada sel-sel otot.

(2) Mempercepatkan Proses Pemulihan Luka

CoQ10 menyokong penghasilan semula tisu yang rosak dengan meningkatkan penghasilan sel, pembaikan tisu dan proses penyerapan oksigen kedalam tisu. Seterusnya mempercepatkan penyembuhan luka. CoQ10 juga berperanan sebagai anti-radang dalam pemulihan luka.

(3) Menyokong Gaya Hidup  Aktif Anda

Pelbagai kajian telah menunjukkan bahawa CoQ10 memberi manfaat kepada orang dewasa. Dari atlet yang kerap melakukan latihan sehingga kepada orang biasa yang cuba mengekalkan jantung yang sihat dan kekal cergas.

Hasil kajian menunjukkan bahawa CoQ10 membantu ramai orang untuk kekal aktif secara fizikal dan meningkatkan prestasi dengan menggalakkan penghasilan tenaga selular.

Kini jantung anda dapat mengepam darah ke seluruh badan dengan lebih cekap, anda boleh berjalan dengan lebih cepat, berlari dengan lebih jauh dan dapat memberi lebih tumpuan.

(4) Memastikan Anda Bertenaga Sepanjang Hari

CoQ10 adalah asas dalam penjanaan tenaga badan. Ia berfungsi sepanjang masa untuk memulakan dan menghasilkan tenaga.

Apabila sel-sel menghasilkan lebih banyak tenaga, badan anda mempunyai tahap tenaga yang tinggi. Stamina anda meningkat. Ia akan meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan keseluruhan anda. Menjadikan anda berasa lebih bertenaga sehingga anda boleh melakukan pelbagai perkara dalam sehari

Berapa Banyak CoQ10 Yang Tubuh Perlukan Setiap Hari

Kajian menunjukkan bahawa 100mg Coenzyme Q10 memberikan pelbagai manfaat kepada badan. Walaupun ia dihasilkan secara semulajadi oleh badan kita, namun ia merosot seiring dengan gaya hidup dan usia. Seawal usia 20 tahun tubuh anda telah mula mengalami kesukaran untuk menghasilkan CoQ10.

Mereka yang mengambil statin, ubat untuk merendahkan kolesterol memerlukan jumlah CoQ10 yang lebih tinggi kerana ubat tersebut mengurangkan penghasilannya dalam badan sebanyak 40%.

CoQ-Trol Plus Dari Shaklee, Sumber CoQ10 Semulajadi Terbaik

Kelebihan CoQ-Trol adalah anda bukan sekadar mendapat manfaat CoQ10 sahaja. Tapi anda juga mendapat manfaat resveratrol dan tokoferol.

Baca Juga :  Penyakit Idiopathic Thrombocytopenic Purpura (ITP) Akibat Kecelaruan Autoimun Dalam Sistem Tubuh

Apa kata pengguna Shaklee

(1)

Hujung minggu ni bermulalah OHTA Stesen Bayan Lepas. Alhamdulillah, rezeki kakmaneh dapat bertugas tahun ni untuk menyantuni dhuyufurrahman di tanahair 😍

Bila musim haji waktu kerja memang kritikal. Ya lah duty OHTA lepas waktu pejabat, waktu pejabat tetap kerja jugak.

Maka memang akan teruji la ketahanan mental dan fizikal time ni. Ingat jemaah haji saja ka yang diuji ekekeke

Badan letih, otak letih semua ada. So kenalah prepare diri lebih lagi. Maklumla badan nak guna lama kan.

Ni antara suplemen favourite kakmaneh. Omega Guard dan CoQ-Trol Plus. Untuk tenaga dan jantung yang paling utama. Selain daripada tu banyak lagi kebaikan dua beradik ni. Nanti kakmaneh cerita lagi no ❤️ ada jugak yang kena jeling dengan bos ni kang. Nak buat cmna, tengah makan vitamin terajin pulak nak bercerita ekekeke

 

(2)

Biasanya first km saya lari continously, pastu kena slow down jap sebab pancit. Then baru sambung balik.

Starting awal tahun cuba push 2 km tak slow down. Mood kasut baru sekali.

Sejak makan CoQ-Trol, hasilnya 4km non-stop! Dah 4km baru start pancit dan kena slow down.

Ni kalau tak sebab ada appointment satgi ni mau sambung lagi.

Akak-akak kat luar sana yang senang pancit, wajib try CoQ-Trol ni. Jom lari tanpa pancit.

(3)

Saya makan CoQ Trol ni..serius tenaga jadi overdose. tak lemau. ke hulu ke hilir kejar kelas semua turun naik tangga pergi padang lagi. Tetap maintain. Even though tiap malam tidur lewat. Cuma petang lepas 8 jam, mengantuk. OKlah lepas waktu kerja.

Dekat sekolah memang tak sempat nak rehat. Latihan softball. Masuk kelas lagi. Balik petang boleh joging. Still OK lagi bertenaga. Pagi saya makan vitamin C, B Complex, Vitamin E, CoQ Trol

(4)

Aida ambil CoQ Trol Plus dalam pantang ni memang luar biasa. Walaupun tidur 2-3 jam saja, still bertenaga and ramai tegur tak nampak macam dalam pantang.

Memang best tak rasa penat walaupun baby kerap menyusu and kena pam susu kerap kali.

Order

Anda boleh dapatkan CoQ-Trol melalui kami :

Baca Juga :  Awasi 8 Jenis Penyakit Sistem Respirasi Manusia Yang Paling Kronik Ini

– HUBUNGI –

Norhanita Mohd Yusof

Klik Direct Link Whatsapp:

019 – 477 1733

Shaklee ID
866451

Facebook Comments:
Vitamin Untuk Tenaga. Kekal Bertenaga Dengan CoQ10

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.